Receptas / Zucca Dolce
Informacija
Kiekis:
24 litrai
Efektyvumas:
79 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. lapkričio 3 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. spalio 30 d.
Parametrai
OG:
1.062
|
|
FG:
1.020
|
|
ABV:
5.5 %
|
|
IBU:
16
|
|
EBC:
38
|
|
IBU/OG:
0.26
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas | 3.0 | 5.000 | 55.3 | |
Moliūgas | 45.0 | 3.000 | 33.2 | |
Miuncheno salyklas | 15.0 | 0.470 | 5.2 | |
Melanoidinas | 70.1 | 0.280 | 3.1 | |
CaraCrystal | 120.1 | 0.140 | 1.5 | |
CaraRed | 40.0 | 0.100 | 1.1 | |
Cukrus su melasa | 800.6 | 0.050 | 0.6 | |
9.040 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safbrew T-58 | 1300.0 | 68 |
Pastabos
2,5 kg moliūgo iškepame ir pusę valandos verdame salinimui reikalingame vandens kiekyje - apie 10 ltr. Darom 15 min. protein rest baziniui 56 C + įdarbinam β (10 ltr 65 C), pridedam likusius salyklus, keliam iki 70 (iki 10 ltr verdančio) ir salinam 60 min. Keliam, pridėdami 0,5 kg laabai stipriai kepto sumaišyto su melasiniu cukrumi (karamelizuoto) moliūgo, iki 78, tekinam su apie 15 ltr. Verdam 60 min., 15 min. - maistą mielėms ir kerpeną, o prieskonius - į auštančią apie 80 C misą. Prieskoniai - cinamonas, imbieras, muskato riešutas, kvapusis pipiras, kardamonas ir gvazdikėlis. Koks santykis tarp jų, dar reikės sutverti. Gal 4/2/1/1/0.2/0.3; 1 vnt - 16.1 gr. 75/38 ml H3PO4 12,14%.
Įvertinimai
Bendras įvertinimas:
7.6
(2 balsai)
7.4
Dar vis biški per stiprus