Informacija

Kiekis:
24 litrai
Efektyvumas:
79 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. lapkričio 3 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. spalio 30 d.

Parametrai

OG:
1.062
FG:
1.020
ABV:
5.5 %
IBU:
16
EBC:
38
IBU/OG:
0.26
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 5.000
Moliūgas 45.0 3.000
Miuncheno salyklas 15.0 0.470
Melanoidinas 70.1 0.280
CaraCrystal 120.1 0.140
CaraRed 40.0 0.100
Cukrus su melasa 800.6 0.050
      9.040

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Summit 17.0 10 50
Prieskonių mišinys® 0.0 140 0
      150  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safbrew T-58 1300.0 68

Pastabos

2,5 kg moliūgo iškepame ir pusę valandos verdame salinimui reikalingame vandens kiekyje - apie 10 ltr. Darom 15 min. protein rest baziniui 56 C + įdarbinam β (10 ltr 65 C), pridedam likusius salyklus, keliam iki 70 (iki 10 ltr verdančio) ir salinam 60 min. Keliam, pridėdami 0,5 kg laabai stipriai kepto sumaišyto su melasiniu cukrumi (karamelizuoto) moliūgo, iki 78, tekinam su apie 15 ltr. Verdam 60 min., 15 min. - maistą mielėms ir kerpeną, o prieskonius - į auštančią apie 80 C misą. Prieskoniai - cinamonas, imbieras, muskato riešutas, kvapusis pipiras, kardamonas ir gvazdikėlis. Koks santykis tarp jų, dar reikės sutverti. Gal 4/2/1/1/0.2/0.3; 1 vnt - 16.1 gr. 75/38 ml H3PO4 12,14%.

Įvertinimai

Bendras įvertinimas:

7.6

(2 balsai)

Prisijungę aludariai