Receptas / Avinjonas
Informacija
Parametrai
OG:
1.065
|
|
FG:
1.010
|
|
ABV:
7.3 %
|
|
IBU:
38
|
|
EBC:
9
|
|
IBU/OG:
0.58
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Belgiškas pilsnerio salyklas | 3.0 | 5.000 | 71.4 | |
Kvietinis salyklas (šviesus) | 3.0 | 1.000 | 14.3 | |
Vienos salyklas | 7.0 | 1.000 | 14.3 | |
7.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Saaz (Czech) | 4.0 | 50 | 60 | |
Brewer's Gold (German) | 6.0 | 30 | 15 | |
East Kent Golding (U.K.) | 4.0 | 20 | 15 | |
Saldziuju apelsinu zieveles | 0.0 | 20 | 5 | |
120 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Wyeast Abey 2a generacija | 12.0 | 85 |
Įvertinimai
Bendras įvertinimas:
8.3
(2 balsai)
Komentarai
-
Alchemikas
2014 m. Gegužės 18 d.Tas kartumas iš balto apelsinų žievelių pagrindo gali būti išvengiamas, jei apelsinus tarkuotum ar naudotum specialų įrankį apelsinų žievelių drožlėms - naudojamas kulinarijoje.
8.6
vaisinių, o tuo labiau citrusinių aromatų nerasta. Lengvai jaučiamas salyklas ir pipirai.
alus skaidrus pradžioje, bet į pabaigą sukylo mielės; graži ilgai besilaikanti puta
skonyje vaisiai jaučiami, bet labiau lietuviški (obuoliai, slyvutės), nei citrusiniai. Apyniai žemiški, gerai subalansuota su salyklu. Finiše rūgštelė, bet maloni, neerzinanti. Jaučiamas kartumas, kuris atsiranda iš balto apelsinų žievelių pagrindo.
Kūnas ir šiluma balanse, papildytas švelnia karbonizacija ('light'). Aiškiai jaučiamas alaus pipiriškumas.
Ragavome pasimėgaudami ir aptarinėdami - atradome daug panašumų, kurie kiekvienam pasipildė savais niuansai. Išvada - jei vaišinsi, neatsisakysiu.