Informacija

Kiekis:
41 litras
Efektyvumas:
80 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. lapkričio 11 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. rugsėjo 22 d.

Parametrai

OG:
1.055
FG:
1.007
ABV:
6.3 %
IBU:
21
EBC:
6
IBU/OG:
0.38
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Apdovanojimai

  • Aludarių Taurė 2014

    2014 m. balandžio 11 d.
    Vieta: I
    Kategorija: Šviesieji lageriai (išskyrus pilznerius)
    Surinkti taškai: 164.00

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BESTMALZ „Pilsen“ salyklas 3.0 6.500
Kukurūzų dribsniai 2.0 1.500
Ryžiu dribsnai 2.0 1.000
      9.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Tettnanger (German) 3.1 90 90
Tettnanger (German) 3.1 40 10
      130  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Švyturio lagerio 700.0 87

Pastabos

Dribsnius apvirti 15min.

RO/Krano 55L/5L + CaSO4 4g ir CaCl2 2g

Salinimas 64C 90min
72C 20min
76C 15min
Maistas mielėms 4g
Biresol 15g
Fermentacija 10c 7d 20c 4d

Įvertinimai

Bendras įvertinimas:

8.4

(4 balsai)

Komentarai

  • Lrytas1

    2013 m. Gruodžio 10 d.  
    50c dariau. pas mane recirkulecija HERMS sukasi pastoviai, tai suplojo viską kokius penkis kartus :)
  • runce

    2013 m. Gruodžio 10 d.
    bet 40C nedarei, o kad pas tave suplojo, tai pas kitus nebūtinai taip turi nutikti. klaidos procese :) artimiausiu metu planuoju virti pilsnerį su 30proc dribsnių, pernai jau viriau - viskas ok
  • Regis

    2013 m. Gruodžio 10 d.
    runce, nebūk toks piktas ;) Jei reikia - mielių dar bambaliuką turiu, galiu pavaišint :)
  • runce

    2013 m. Gruodžio 10 d.
    juk uždėjau smailą, tyčia, vadinas nepiktas. reikia, parašiau PM
  • Lrytas1

    2013 m. Gruodžio 18 d.
    Pamatavau FG po diacetyl rest, 1.007 mielių ėdrumas 0.87 ...
Prisijungę aludariai