Informacija

Kiekis:
8 litrai
Efektyvumas:
79 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. liepos 11 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. rugpjūčio 13 d.

Parametrai

OG:
1.060
FG:
1.016
ABV:
5.8 %
IBU:
31
EBC:
9
IBU/OG:
0.51
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Viking malt pilsnerio salyklas 4.0 0.800
Brewferm ekstraktas (kvietinis) 8.0 0.750
Kvietiniai dribsniai 3.0 0.300
      1.850

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Saaz (Czech) 2.9 40 60
      40  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safbrew WB-06 6.0 74

Pastabos

Salinimas paprastas
50˚C - ~15min.
50˚C --> 65˚C
60-65˚C - ~60min.
--> 80˚C - ~10min.

Papildomai dėjau:
karčiųjų apelsinų žievelės (Curacao)
12 g likus 20 min.
6 g likus 5 min.
kalendros 8 g likus 5 min.
Išjungus ugnį apie 600 g šaldytų bruknių (pakelis nuo salotų)
palaikaiu apie 20 min, tada aušinau.
Spalva morkvinė, labiau rausva.
Šiaip mintis buvo avietinis Wittekerke kaip pagrindas, bet bruknės netgi geriau tinka.
Aliokas geriamas, nenuobodaus skonio, karsteri, rūgšteli, lengvas poskonis.
Vasarą pats tas.

Komentarai

  • audryla

    2011 m. Rugpjūčio 12 d.
    Ragautas 11.08.2011
    Bruknės jaučiasi pakankamai maloniai: iš pradžių lyg rugštelnai, pabaigoje brukniškai kartokai. Geriasi tikrai neblogai... nenuobodžiai, kaip pats sakai, bet.... nu vat kažko man jame trūko... net nežinau ko...vat kaip rusai sako:изюменки нехватает... nors kaip pats ir rašai "Vasarą pats tas"... gerai atšaldžius!!!!!
  • audryla

    2011 m. Rugpjūčio 12 d.
    ... jo... ne veltui sako rytas už vakarą protingesnis...niekaip vakar vakare nesugebėjau išreikšt, kas man užkliuvo :-)
    ...man šiam aluje "kūno" trūko...
  • Dainius

    2011 m. Rugpjūčio 13 d.
    Gali būt, kad trūksta kūno. Dar nemažai kartumo duoda ir žievelės.
  • Naminis

    2011 m. Rugpjūčio 14 d.
    Gan kartokas, neįprastai kvietiniam, bet žinant kad tai su bruknėm - tinka, gerai dera su neįkiria rūgštele. Įdomus alus.
  • konung

    2011 m. Rugpjūčio 16 d.
    Vienas įdomesnių skonių viso vakaro metu. Rūgštoka ir tuo pačiu kartokas bruknių skonis.
Prisijungę aludariai