Informacija

Kiekis:
41 litras
Efektyvumas:
71 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. lapkričio 12 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. gruodžio 27 d.

Parametrai

OG:
1.062
FG:
1.008
ABV:
7.1 %
IBU:
66
EBC:
26
IBU/OG:
1.07
dominuoja apynių skonis

Apdovanojimai

  • Aludarių Taurė 2014

    2014 m. balandžio 11 d.
    Vieta: II
    Kategorija: Belgiški stiprūs šviesieji eliai
    Surinkti taškai: 127.00

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 8.000
Candi 10.0 2.000
CaraAroma 450.3 0.400
Abbey Malt 40.0 0.300
Rūgštusis salyklas „Sauermalz“ 6.0 0.200
      10.900

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Bravo 17.3 60 30
Apollo 19.0 70 10
Saaz (Czech) 2.9 30 5
Summit 15.8 20 1
Cascade (U.S.) 7.9 90 0
Summit 15.8 30 0
Apollo 19.0 20 0
      320  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safbrew T-58 24.0 87

Pastabos

50C - 20min
63C - 60min
78C - 10min

Nuotraukos

Įvertinimai

Bendras įvertinimas:

4.6

(1 balsas)

Komentarai

  • random

    2013 m. Gruodžio 17 d.
    Perpyliau i antrine saltam apyniavimui, bet po keliu dienu vel prasidejo fermentacija, kam nors taip buvo? Laukt kol baigsis fermentacija ir daryt tretine? :)
  • Peckelis

    2013 m. Gruodžio 17 d.
    Ar matavai FG perpildamas? Jei ne, tai lauk 5-6 dienas ir pilstyk. O jei matavai, sulygink, kas po pirminės ir antrinės. Jei skirtumas nedidelis, nepaisyk. Jei nemažas, reiks laukti, o gal, kaip sakai, ir tretinė tipo bus reikalinga.
  • random

    2013 m. Gruodžio 18 d.
    Tretine galvoju daryt,nes tikriausiai daug aromato salto apyniavimo per burbuliatoriu iseis.
  • Peckelis

    2014 m. Gruodžio 12 d.
    Pamatęs, kas recepto virimas pakartotas, grįžtu prie pirmosios versijos.
    Ar dar yra likę to alaus? Jei taip, koks jis dabar. Bo kai pasižiūri vertinimus, tai kažkiek skiriasi:) Tomo verdiktas ir Taurės antra vieta kategorijoje nėra visai tapatu. Laikas tarp vertinimų - mėnuo su uodega. Va ir pagalvojau - jei dar yra, kaip atrodo šiandien?
  • random

    2015 m. Sausio 19 d.
    Oj tik dabar komentara pamaciau. Alaus jau deje nebelike. Tomo vertinimas mane irgi truputeli nustebino. Man alus toks prastas nepasirode, nors Taureje irgi per daug vilciu neturejau :) Alus tai gan keistas gavosi, gal ir pasioksidavo nuo apyniu, nes siek tiek jautesi toks medicininis kvapas ir skonis. Daugiau kazka pakomentuot nelabai galiu, nes jau nelabai atsimenu to alaus skonio, kvapo :)
Prisijungę aludariai