Receptas / Belgian IPA v2
Informacija
Kiekis:
41 litras
Efektyvumas:
71 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. lapkričio 12 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. gruodžio 27 d.
Parametrai
OG:
1.062
|
|
FG:
1.008
|
|
ABV:
7.1 %
|
|
IBU:
66
|
|
EBC:
26
|
|
IBU/OG:
1.07
|
dominuoja apynių skonis
|
Apdovanojimai
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas | 3.0 | 8.000 | 73.4 | |
Candi | 10.0 | 2.000 | 18.3 | |
CaraAroma | 450.3 | 0.400 | 3.7 | |
Abbey Malt | 40.0 | 0.300 | 2.8 | |
Rūgštusis salyklas „Sauermalz“ | 6.0 | 0.200 | 1.8 | |
10.900 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Bravo | 17.3 | 60 | 30 | |
Apollo | 19.0 | 70 | 10 | |
Saaz (Czech) | 2.9 | 30 | 5 | |
Summit | 15.8 | 20 | 1 | |
Cascade (U.S.) | 7.9 | 90 | 0 | |
Summit | 15.8 | 30 | 0 | |
Apollo | 19.0 | 20 | 0 | |
320 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safbrew T-58 | 24.0 | 87 |
Pastabos
50C - 20min
63C - 60min
78C - 10min
63C - 60min
78C - 10min
Nuotraukos
Įvertinimai
Bendras įvertinimas:
4.6
(1 balsas)
Komentarai
-
random
2013 m. Gruodžio 17 d.Perpyliau i antrine saltam apyniavimui, bet po keliu dienu vel prasidejo fermentacija, kam nors taip buvo? Laukt kol baigsis fermentacija ir daryt tretine? :) -
Peckelis
2013 m. Gruodžio 17 d.Ar matavai FG perpildamas? Jei ne, tai lauk 5-6 dienas ir pilstyk. O jei matavai, sulygink, kas po pirminės ir antrinės. Jei skirtumas nedidelis, nepaisyk. Jei nemažas, reiks laukti, o gal, kaip sakai, ir tretinė tipo bus reikalinga. -
random
2013 m. Gruodžio 18 d.Tretine galvoju daryt,nes tikriausiai daug aromato salto apyniavimo per burbuliatoriu iseis. -
Peckelis
2014 m. Gruodžio 12 d.Pamatęs, kas recepto virimas pakartotas, grįžtu prie pirmosios versijos.
Ar dar yra likę to alaus? Jei taip, koks jis dabar. Bo kai pasižiūri vertinimus, tai kažkiek skiriasi:) Tomo verdiktas ir Taurės antra vieta kategorijoje nėra visai tapatu. Laikas tarp vertinimų - mėnuo su uodega. Va ir pagalvojau - jei dar yra, kaip atrodo šiandien? -
random
2015 m. Sausio 19 d.Oj tik dabar komentara pamaciau. Alaus jau deje nebelike. Tomo vertinimas mane irgi truputeli nustebino. Man alus toks prastas nepasirode, nors Taureje irgi per daug vilciu neturejau :) Alus tai gan keistas gavosi, gal ir pasioksidavo nuo apyniu, nes siek tiek jautesi toks medicininis kvapas ir skonis. Daugiau kazka pakomentuot nelabai galiu, nes jau nelabai atsimenu to alaus skonio, kvapo :)
Aludarių Taurė 2014
2014 m. balandžio 11 d.