Informacija

Kiekis:
8 litrai
Efektyvumas:
62 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. liepos 11 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. liepos 11 d.

Parametrai

OG:
1.048
FG:
1.011
ABV:
4.9 %
IBU:
19
EBC:
19
IBU/OG:
0.40
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas (Maltosa) 3.0 1.913
Karamelinis (Maltosa) 135.1 0.174
      2.087

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Citra 13.8 5 50
      5  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Munich 100.0 77

Pastabos

Salinimas: "Single Infusion" 67C - 75min
Virimas: 80 min
Apyniai: likus 50 min iki virimo pabaigos
Mielės: 2-os generacijos
Fermentacijos temperatūra: 20C
Paimta išvirta misa iš "Lengvas GintarElis"
Juodieji serbentai 370 g. Sutryniau pakaitinau 15 min 85C.
Atšaldžius sudejau i misą.
Spalva aišku gavosi visai netokia. Gal galima į sistemą įkelti uogas, kad skaičiuotų :)

Komentarai

  • Žaldokas

    2011 m. Liepos 11 d.
    Ignalinos rajone netoli Gudijos pasienio
  • Gytis

    2011 m. Liepos 12 d.
    Švenčionių krašte taip pat šį žodį kartais naudoja.
  • null

    2011 m. Liepos 12 d.
    čia nuo lenkiško porzeczka ...
  • Žaldokas

    2011 m. Liepos 12 d.
    Taip, tas kraštas buvo lenkų okupuotas tai tuometiniai vietiniai daug tokių skolinių ir svetimybių prisigraibę.
  • Žaldokas

    2011 m. Liepos 21 d.
    Aluje sunku aptiklti juoduju serbentu aromata. Gavosi tamsiai rausvas sampanizuotas gerimas. Vistik deti uogas iskarto i pirmine fermentacija nebuvo gera mintis. Reikes meginti i pabaiga. Arba fermetacijai pasibaigus, porai dienu.
Prisijungę aludariai