Receptas / Samogitian 3
Informacija
Kiekis:
24 litrai
Efektyvumas:
74 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. lapkričio 22 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. gruodžio 3 d.
Parametrai
OG:
1.070
|
|
FG:
1.028
|
|
ABV:
5.5 %
|
|
IBU:
32
|
|
EBC:
36
|
|
IBU/OG:
0.46
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas (Maltosa) | 3.0 | 7.000 | 87.5 | |
Skrudintas miežių salyklas (Maltosa) | 200.2 | 1.000 | 12.5 | |
8.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Magnum | 12.9 | 15 | 75 | |
Žemaitiški iš kaimo | 10.0 | 15 | 45 | |
Tradition (German) | 5.8 | 15 | 15 | |
45 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safbrew T-58 | 12.0 | 60 |
Pastabos
Salinimas prie 76 oC 60 min.
Užvirinamas ir verdamas 60 min.
Sudedami apyniai, verdamas 30 min.
Sudedami antri apyniai, verdamas 30 min.
Apynių kilmė žemaitiška, alfa nežinomas.
Sudedami aromatiniai apyniai, verdamas 15 min.
Visas virimas vyksta be dangčio.
Atvesinamas iki 26 oC.
Sausos mieles pabarstomos tolygiai ant putu, nemaišomos.
Pirma fermentacija 8 paros prie 22 oC.
Išpilstomas į 1 l butelius su 9 g cukraus. Išlaikomas 2 paras prie 22 oC.
Brandinimas 21 para prie 5 oC.
Užvirinamas ir verdamas 60 min.
Sudedami apyniai, verdamas 30 min.
Sudedami antri apyniai, verdamas 30 min.
Apynių kilmė žemaitiška, alfa nežinomas.
Sudedami aromatiniai apyniai, verdamas 15 min.
Visas virimas vyksta be dangčio.
Atvesinamas iki 26 oC.
Sausos mieles pabarstomos tolygiai ant putu, nemaišomos.
Pirma fermentacija 8 paros prie 22 oC.
Išpilstomas į 1 l butelius su 9 g cukraus. Išlaikomas 2 paras prie 22 oC.
Brandinimas 21 para prie 5 oC.