Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. lapkričio 24 d.
Receptas modifikuotas:
2013 m. gruodžio 15 d.

Parametrai

OG:
1.082
FG:
1.021
ABV:
8.1 %
IBU:
104
EBC:
20
IBU/OG:
1.27
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Marris Otter 5.0 6.500
Caramunch 90.1 0.500
Miežiniai dribsniai 3.0 0.500
Rūgštusis salyklas „Sauermalz“ 3.0 0.200
      7.700

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Amarillo 10.9 50 60
Amarillo 10.9 45 40
Amarillo 10.9 45 10
Amarillo 10.9 60 0
      200  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Wyeast Activator™ 1332 Northwest Ale Yeast 250.0 75

Komentarai

  • Peckelis

    2013 m. Gruodžio 1 d.
    O dribsnius kodėl IPA`ui dedi? Receptą užtikai ar polėkis nuvedė:) Šiaip tai padidink ABV truputį, į imperinio rėmus pataikysi.
  • Karolijan

    2013 m. Gruodžio 2 d.
    Nes esu tiršto alaus mėgėjas, o standartiniu ipu jau atsiregiau iš parduotuvių, be to noriu, kad puta stipriai laikytų aromatą bokale. Del ABV tai nežinau ką daryti, alus turės 3 mėn. subrendimui, žinau, kad IPA turi būti vartojama šviežia, bet nesuprantu kaip gėrimą, kurio ABV virš 8%, nebūtina ilgai brandinti?
  • Karolijan

    2014 m. Kovo 1 d.  
    alus gavosi skystokas, toli iki imperines ipos. kazkaip sudetinga anglijoj isvirt skanu alu, pirmasis "Death in Vegas" virimas yra puikus to pavizdys.
    Lietuvoj alus budavo tirstas, puta galedavai su sakute pagriept, kvapai splvingi. O cia... salyklo visai nesijauce, efektymumas tragiskas, apiniai be aromato, su karbonizacija irgi problemos. Tad nusprendziau kartot receptus ir ziuret kame bedos.
    Iranga tobuleja, zinios pleciasi, o alus prasteja.
    pacios mielie uzsikure labai greit, darbavosi nuosekliai, FG visai zemas, bet esu labai nepatenkintas sukurtu aromatu ir skoniu
Prisijungę aludariai