Receptas / Erstikio KEPTAS LAGERIS
Informacija
Kiekis:
18 litrų
Efektyvumas:
74 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. gruodžio 11 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. sausio 2 d.
Parametrai
OG:
1.049
|
|
FG:
1.009
|
|
ABV:
5.2 %
|
|
IBU:
27
|
|
EBC:
22
|
|
IBU/OG:
0.54
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Žymos
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas (Biržų) | 3.0 | 2.200 | 52.4 | |
Bazinis salyklas (Biržų) kepintas sausas* | 35.0 | 2.000 | 47.6 | |
4.200 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Saflager W34/70 | 12.0 | 81 |
Pastabos
* Sausas bazinis salyklas pakepintas keptuvėje. Spalva nežymiai pasikeitė nuo bazinio - įgavo gelsvumo. Atsirado riešutų kvapas.
Salinimas:
• pilama 8L / 55ºC vandens;
• 10 min ~50ºC (1:2);
• pilama 4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:3);
• 1/2 mentalo užverdama, paverdama 10 min;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+17L);
Fermentacija:
12 dienų prie 13ºC
4 dienos prie 19ºC
Lageriavimas:
xx dienų prie xºC
Salinimas:
• pilama 8L / 55ºC vandens;
• 10 min ~50ºC (1:2);
• pilama 4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:3);
• 1/2 mentalo užverdama, paverdama 10 min;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+17L);
Fermentacija:
12 dienų prie 13ºC
4 dienos prie 19ºC
Lageriavimas:
xx dienų prie xºC