Informacija

Kiekis:
18 litrų
Efektyvumas:
74 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. gruodžio 11 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. sausio 2 d.

Parametrai

OG:
1.049
FG:
1.009
ABV:
5.2 %
IBU:
27
EBC:
22
IBU/OG:
0.54
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas (Biržų) 3.0 2.200
Bazinis salyklas (Biržų) kepintas sausas* 35.0 2.000
      4.200

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Magnum 15.5 11 60
Saaz 4.0 15 15
      26  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Saflager W34/70 12.0 81

Pastabos

* Sausas bazinis salyklas pakepintas keptuvėje. Spalva nežymiai pasikeitė nuo bazinio - įgavo gelsvumo. Atsirado riešutų kvapas.

Salinimas:
• pilama 8L / 55ºC vandens;
• 10 min ~50ºC (1:2);
• pilama 4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:3);
• 1/2 mentalo užverdama, paverdama 10 min;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+17L);

Fermentacija:
12 dienų prie 13ºC
4 dienos prie 19ºC

Lageriavimas:
xx dienų prie xºC
Prisijungę aludariai