Receptas / AV Helles Altbier
Informacija
Parametrai
OG:
1.044
|
|
FG:
1.007
|
|
ABV:
4.9 %
|
|
IBU:
36
|
|
EBC:
19
|
|
IBU/OG:
0.81
|
dominuoja apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Čekiškas bazinis (pilsnerio) (iš Alutekso) | 3.0 | 3.060 | 71.2 | |
Vienos salyklas | 7.0 | 0.490 | 11.4 | |
CaraMunich | 120.1 | 0.450 | 10.5 | |
Miuncheno salyklas | 15.0 | 0.200 | 4.7 | |
Melanoidinas | 70.1 | 0.100 | 2.3 | |
4.300 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Magnum | 12.9 | 25 | 50 | |
Hersbrucker (German) | 4.0 | 7 | 3 | |
32 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Lallemand Danstar Nottingham | 12.0 | 85 |
Pastabos
26L vandens ~57C->54C. (10 min)
~10L skysta dekokcija (pauzė prie 71C) -> 65C. (45-60 min)
Vorlauf + tekinant dapilti ~3-5L iki pilno puodo.
Preboil ~25,5L ~10,5P.
Kerpena likus 15 min.
Fermentuoti ~15-16C.
~10L skysta dekokcija (pauzė prie 71C) -> 65C. (45-60 min)
Vorlauf + tekinant dapilti ~3-5L iki pilno puodo.
Preboil ~25,5L ~10,5P.
Kerpena likus 15 min.
Fermentuoti ~15-16C.