Receptas / Paulaner Hefe-Weizen - Clone
Informacija
Parametrai
OG:
1.052
|
|
FG:
1.010
|
|
ABV:
5.5 %
|
|
IBU:
17
|
|
EBC:
6
|
|
IBU/OG:
0.34
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Kvietinis salyklas (šviesus) | 3.0 | 1.940 | 67.8 | |
Vokiškas Pilsner | 3.0 | 0.920 | 32.2 | |
2.860 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Hersbrucker (German) | 4.0 | 20 | 60 | |
20 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Brewferm Blanche | 6.0 | 81 |
Pastabos
Papildomai 5g - airiškos kerpenos (15min)
Salinimas:
55C - 30 min
67C - 45 min
72C - 15 min
Tekinimas:
77C
Pirma fermentacija 1 sav. prie 20C
Antra fermentacija 7-10 d.
Karbonizacija 1 sav.
Brandinimas ne mažiau 2 sav.
Sudėtis:
4,0 kg Kvietinis salyklas
1,9 kg Pilsnerio salyklas
34 g apyniai Hallertau Hersbrucker alfa 4% - 60 min
Mielės Wyeast 3638 arba White labs WLP380 (starteris 1,5 l)
Karbonizacija vienam litrui 11g "pirminės misos?"
Virimas 90min
OG = 1.053
FG = 1.010
IBU = 18
ABV = 5.6%
Pastaba:
Turėtu būti ABV 5.5% ir EBC 7 nors kiekvienas šaltinis pateikia skirtingus duomenis, receptą galima koreguotis ;)
Final gravity: 1.011-1.012
SRM 4-5
Original gravity: 1.053-1.054
IBU 10
5.4% alcohol by volume
Salinimas:
55C - 30 min
67C - 45 min
72C - 15 min
Tekinimas:
77C
Pirma fermentacija 1 sav. prie 20C
Antra fermentacija 7-10 d.
Karbonizacija 1 sav.
Brandinimas ne mažiau 2 sav.
Sudėtis:
4,0 kg Kvietinis salyklas
1,9 kg Pilsnerio salyklas
34 g apyniai Hallertau Hersbrucker alfa 4% - 60 min
Mielės Wyeast 3638 arba White labs WLP380 (starteris 1,5 l)
Karbonizacija vienam litrui 11g "pirminės misos?"
Virimas 90min
OG = 1.053
FG = 1.010
IBU = 18
ABV = 5.6%
Pastaba:
Turėtu būti ABV 5.5% ir EBC 7 nors kiekvienas šaltinis pateikia skirtingus duomenis, receptą galima koreguotis ;)
Final gravity: 1.011-1.012
SRM 4-5
Original gravity: 1.053-1.054
IBU 10
5.4% alcohol by volume