Informacija

Kiekis:
12 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2013 m. gruodžio 20 d.

Parametrai

OG:
1.052
FG:
1.010
ABV:
5.5 %
IBU:
17
EBC:
6
IBU/OG:
0.34
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Kvietinis salyklas (šviesus) 3.0 1.940
Vokiškas Pilsner 3.0 0.920
      2.860

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Hersbrucker (German) 4.0 20 60
      20  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Brewferm Blanche 6.0 81

Pastabos

Papildomai 5g - airiškos kerpenos (15min)

Salinimas:
55C - 30 min
67C - 45 min
72C - 15 min

Tekinimas:
77C

Pirma fermentacija 1 sav. prie 20C
Antra fermentacija 7-10 d.

Karbonizacija 1 sav.
Brandinimas ne mažiau 2 sav.

Sudėtis:

4,0 kg Kvietinis salyklas
1,9 kg Pilsnerio salyklas
34 g apyniai Hallertau Hersbrucker alfa 4% - 60 min
Mielės Wyeast 3638 arba White labs WLP380 (starteris 1,5 l)
Karbonizacija vienam litrui 11g "pirminės misos?"

Virimas 90min

OG = 1.053
FG = 1.010
IBU = 18
ABV = 5.6%

Pastaba:
Turėtu būti ABV 5.5% ir EBC 7 nors kiekvienas šaltinis pateikia skirtingus duomenis, receptą galima koreguotis ;)

Final gravity: 1.011-1.012
SRM 4-5
Original gravity: 1.053-1.054
IBU 10
5.4% alcohol by volume
Prisijungę aludariai