Informacija

Kiekis:
22 litras
Efektyvumas:
82 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. sausio 1 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. kovo 31 d.

Parametrai

OG:
1.096
FG:
1.024
ABV:
9.5 %
IBU:
32
EBC:
59
IBU/OG:
0.33
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Apdovanojimai

  • Aludarių Taurė 2014

    2014 m. balandžio 11 d.
    Vieta: II
    Kategorija: Rūkyti alūs
    Surinkti taškai: 114.00

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pilsen salyklas 4.0 4.470
Miuncheno salyklas (rūkytas obelimi) 15.0 2.020
Wiskey salyklas 3.0 1.000
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' 800.6 0.410
CaraRed 40.0 0.380
BEST Aromatic salyklas 50.0 0.170
      8.450

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Kadagiai (skaldyti) 0.1 20 60
Challenger (U.K.) 8.1 48 60
Kadagiai (skaldyti) 0.1 20 20
Kadagiai 0.1 20 15
Kadagiai 0.1 20 10
Kadagiai 0.1 20 5
East Kent Golding (U.K.) 4.0 20 0
      168  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safbrew T-58 šlapios 500.0 75

Pastabos

Vanduo čiaupo + 3 g CaSO4, salinimui į 18 ltr. 85 ml H2PO4, tekinimui į 20 ltr. - 37 ml.
Salinam 60 min 63 laipsniuos, 30 min 69 laipsniuos, tekinam per kadagių filtrą, gaunam 25 ltr.
Subuteliuotas +1C temperatūros (16 valandų ekstremalaus vėsinimo).

Įvertinimai

Bendras įvertinimas:

8.6

(2 balsai)

Komentarai

  • Peckelis

    2014 m. Sausio 15 d.
    Šiaip standartas skaičiuoklėje 10%, tai tokią ir naudoju praskiedęs. Bet pats nesidžiaugiu, į skaičius dar kartą pažiūrėjęs. Ainu perskaičiuot:))
Prisijungę aludariai