Informacija

Kiekis:
22 litras
Efektyvumas:
78 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. sausio 4 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. birželio 1 d.

Parametrai

OG:
1.083
FG:
1.011
ABV:
9.5 %
IBU:
31
EBC:
56
IBU/OG:
0.37
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Belgiškas pilsnerio salyklas 3.0 5.850
Tamsus karamelinis sirupas 30.0 0.480
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' 800.6 0.400
Cukrus (invertuotas) 0.0 0.390
Candi sirupas 180-220 200.2 0.100
      7.220

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Saaz (Czech) 4.0 70 90
Saaz (Czech) 4.0 15 20
Saaz (Czech) 4.0 32 0
      117  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
3787 HG (šlapios) 540.0 87

Pastabos

Vanduo: Achel Ca 64, CO3 157, Cl 24, Mg 7, Na 12, SO4 28.
Ruošiam: čiaupo/RO - 60/40 + 1 g gipso, 1 g CaCl ir 0.7 g kalkių. Salinimui 77 ml H2PO4.
Salinimas: 67 C - 30 min, keliam iki 69 - 45 min, keliam iki 77 - 20 min. ir tekinam.
Mielės prie 18 C, fermentacija 3 dienas prie 25 C, 5 dienas prie 22-23 C, antrinė 5 dienas prie 15 C, tretinė su sausu apyniavimu 3-4 savaitės prie 0 C. Refermentacija buteliuose su 0.5 ltr. 3787 HG starteriu.

Įvertinimai

Bendras įvertinimas:

7.4

(1 balsas)

Prisijungę aludariai