Receptas / Akela
Informacija
Kiekis:
22 litras
Efektyvumas:
78 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. sausio 4 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. birželio 1 d.
Parametrai
OG:
1.083
|
|
FG:
1.011
|
|
ABV:
9.5 %
|
|
IBU:
31
|
|
EBC:
56
|
|
IBU/OG:
0.37
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Belgiškas pilsnerio salyklas | 3.0 | 5.850 | 81.0 | |
Tamsus karamelinis sirupas | 30.0 | 0.480 | 6.6 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' | 800.6 | 0.400 | 5.5 | |
Cukrus (invertuotas) | 0.0 | 0.390 | 5.4 | |
Candi sirupas 180-220 | 200.2 | 0.100 | 1.4 | |
7.220 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Saaz (Czech) | 4.0 | 70 | 90 | |
Saaz (Czech) | 4.0 | 15 | 20 | |
Saaz (Czech) | 4.0 | 32 | 0 | |
117 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
3787 HG (šlapios) | 540.0 | 87 |
Pastabos
Vanduo: Achel Ca 64, CO3 157, Cl 24, Mg 7, Na 12, SO4 28.
Ruošiam: čiaupo/RO - 60/40 + 1 g gipso, 1 g CaCl ir 0.7 g kalkių. Salinimui 77 ml H2PO4.
Salinimas: 67 C - 30 min, keliam iki 69 - 45 min, keliam iki 77 - 20 min. ir tekinam.
Mielės prie 18 C, fermentacija 3 dienas prie 25 C, 5 dienas prie 22-23 C, antrinė 5 dienas prie 15 C, tretinė su sausu apyniavimu 3-4 savaitės prie 0 C. Refermentacija buteliuose su 0.5 ltr. 3787 HG starteriu.
Ruošiam: čiaupo/RO - 60/40 + 1 g gipso, 1 g CaCl ir 0.7 g kalkių. Salinimui 77 ml H2PO4.
Salinimas: 67 C - 30 min, keliam iki 69 - 45 min, keliam iki 77 - 20 min. ir tekinam.
Mielės prie 18 C, fermentacija 3 dienas prie 25 C, 5 dienas prie 22-23 C, antrinė 5 dienas prie 15 C, tretinė su sausu apyniavimu 3-4 savaitės prie 0 C. Refermentacija buteliuose su 0.5 ltr. 3787 HG starteriu.
Įvertinimai
Bendras įvertinimas:
7.4
(1 balsas)
7.4
Aromatas toks sunkus, sodrus. Jaučiama slyva, figos.
Negaliu žiūrėti į alų be putos - čia jos visai nebuvo. Alus juodas juodas, EBC tikrai didesnis nei recepte.
Šokoladas, slyvos. Toks tirštas belgas, kurs turi pilną salyklinį skonį. Pabaiga saldi.
ABV jaučiasi, bet ne aštru. Karbo visiškai nėra. Nemėgstu pergazuoto, bet burbuliukai turi liežuvį glostyt :)
Manau, kad dar reikia bręst šitam alui. Šiaip labai įdomus alus, tikrai. Patiko švelnus ir turtingas skonis, pamaišė karbo ir putos nebuvimas.