Informacija

Kiekis:
15 litrų
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. liepos 22 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. rugpjūčio 28 d.

Parametrai

OG:
1.071
FG:
1.018
ABV:
7.0 %
IBU:
40
EBC:
81
IBU/OG:
0.56
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pale Ale salyklas 7.0 4.000
Bazinis salyklas "Aroma" 150.1 0.400
Laktoze 3.0 0.200
CaraCrystal 120.1 0.200
CaraPils 5.0 0.200
Skrudintas miežių salyklas 'Roasted Black' 1401.1 0.100
Skrudinti miežiai 1000.8 0.100
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate' 900.7 0.100
      5.300

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Northern Brewer (German) 10.4 20 60
Northern Brewer (German) 10.4 20 15
      40  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Nottingham 12.0 75

Pastabos

2 kg mėlynių į sulčiaspaudę, sultys pasterizuotos lengvai ir sumaišytos su alum pilstant į butelius.

2 g maistelio mielėms "Wyeast" likus 10 min. iki virimo pabaigos.

Komentarai

  • Gytis

    2011 m. Rugpjūčio 14 d.
    Čia šitą VAK'e gėrėme. Jautėsi, kad dar nesubrendęs. Bet jokių trūkumų nebuvo, bus geras stautas. Mėlynių dar kažkaip išskirtinai nejaučiau, bet galvoju, kad brandinant jos pasirodys.
  • Artis

    2011 m. Rugpjūčio 14 d.
    Jaunas, su potencialu. Patiko! :)
  • konung

    2011 m. Rugpjūčio 16 d.
    Beliko pasikartot. Norėtųsi pakartot. Įtariu idealus bus ant žiemos. Potencialo pilnas kibiras.
  • audryla

    2011 m. Rugpjūčio 16 d.
    ...va kur jis, tas, slaptas receptas....
    brandint, brandint ir dar kartą brandint...ech... trys nesuderinami dalykai :-)
    kaip ten bebūtų, palaikyk butelaitį paragavimui ilgėliau ;-)
  • Dainius

    2011 m. Rugsėjo 12 d.
    Nu ir kas, kad jaunas, bet užtai koks skanus. Apyniai iškart duoda apie save žinot, puikiai subalansuotas.
    Vienas pačių skaniausia tą vakarą ragautų.
Prisijungę aludariai