Receptas / Peckeli(s)pA
Informacija
Kiekis:
50 litrų
Efektyvumas:
64 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. sausio 15 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. sausio 15 d.
Parametrai
OG:
1.062
|
|
FG:
1.016
|
|
ABV:
6.1 %
|
|
IBU:
97
|
|
EBC:
87
|
|
IBU/OG:
1.56
|
dominuoja apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Lietuviškas salyklas nuo Biržų krašto | 5.0 | 12.000 | 76.9 | |
CaraCrystal | 120.1 | 1.000 | 6.4 | |
Konditerinis cukrus (rudas) | 500.4 | 1.000 | 6.4 | |
Special B | 400.3 | 0.800 | 5.1 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' | 800.6 | 0.800 | 5.1 | |
15.600 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Columbus | 14.0 | 100 | 60 | |
Skaldytos kavos pupelės | 1.0 | 90 | 15 | |
Centennial | 9.0 | 100 | 15 | |
Cascade (U.S.) | 5.0 | 50 | 15 | |
Columbus | 12.0 | 50 | 1 | |
Nelson Sauvin (New Zealand) | 13.0 | 100 | 0 | |
490 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale US-05(56) | 24.0 | 75 |
Pastabos
Salinimas 66 laipsniuos 80 min., tekinimas neskubus, dėl spalvos pridedant Roasted Black.
Peckelio "Bagyra" laisvos fantazijos klonas. Labai jau daug gerų įvertinimų radau - bandysiu atkartot :o)
Peckelio "Bagyra" laisvos fantazijos klonas. Labai jau daug gerų įvertinimų radau - bandysiu atkartot :o)
Peckelis
2014 m. Sausio 15 d.Tikrai nebus toks mažas efektyvumas, gausis aukštesnis OG, vadinasi, reiktų prisimesti, ar sueina visi kiti galai.
Pusę Centennial iš 15 min. sukeisčiau su Columbus iš 1 min.
Ir aš dėjau kakavą, ne kavą.
Bet, kaip pastebėjai, siaučia laisva fantazija - reiškia, tiks visaip. Sėkmės:)
Regis
2014 m. Sausio 16 d.Dar va čia klausimas kilo: kaip geriau salinti skrudintą salyklą? Ar atskirai poroje litrų "Vytauto", ar tiesiog subert į kubilą prieš pat tekinimą?
Ir konditerinį cukrų dėt tekinimo ar virimo metu?
Artis
2014 m. Sausio 16 d.Invertuoti nebūtina, bet man patinka, kad gali pasigaminti karamelizuoto cukraus, kuris tikrai duoda daugiau skonio nei paprastas konditerinis cukrus.
Regis
2014 m. Sausio 16 d.Peckelis
2014 m. Sausio 17 d.