Informacija

Kiekis:
50 litrų
Efektyvumas:
64 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. sausio 15 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. sausio 15 d.

Parametrai

OG:
1.062
FG:
1.016
ABV:
6.1 %
IBU:
97
EBC:
87
IBU/OG:
1.56
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Lietuviškas salyklas nuo Biržų krašto 5.0 12.000
CaraCrystal 120.1 1.000
Konditerinis cukrus (rudas) 500.4 1.000
Special B 400.3 0.800
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' 800.6 0.800
      15.600

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Columbus 14.0 100 60
Skaldytos kavos pupelės 1.0 90 15
Centennial 9.0 100 15
Cascade (U.S.) 5.0 50 15
Columbus 12.0 50 1
Nelson Sauvin (New Zealand) 13.0 100 0
      490  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale US-05(56) 24.0 75

Pastabos

Salinimas 66 laipsniuos 80 min., tekinimas neskubus, dėl spalvos pridedant Roasted Black.
Peckelio "Bagyra" laisvos fantazijos klonas. Labai jau daug gerų įvertinimų radau - bandysiu atkartot :o)

Komentarai

  • Peckelis

    2014 m. Sausio 15 d.
    Nemeluosiu - malonu, kad mano pabandymas bus patikrintas kitame fermenteryje:) Šiaip siūlyčiau keletą koregavimų.
    Tikrai nebus toks mažas efektyvumas, gausis aukštesnis OG, vadinasi, reiktų prisimesti, ar sueina visi kiti galai.
    Pusę Centennial iš 15 min. sukeisčiau su Columbus iš 1 min.
    Ir aš dėjau kakavą, ne kavą.
    Bet, kaip pastebėjai, siaučia laisva fantazija - reiškia, tiks visaip. Sėkmės:)
  • Regis

    2014 m. Sausio 16 d.
    Efektyvumas gali kilti, bet aŠ dėl to nesirūpinu, mat originaliame recepte ABV 8,1%, o pas mane teorinis - vos 6. Šoktels efektyvumas - pakoreguosiu pagal faktą. ABV ribos vis tiek neperlipsiu.
    Dar va čia klausimas kilo: kaip geriau salinti skrudintą salyklą? Ar atskirai poroje litrų "Vytauto", ar tiesiog subert į kubilą prieš pat tekinimą?
    Ir konditerinį cukrų dėt tekinimo ar virimo metu?
  • Artis

    2014 m. Sausio 16 d.  
    Tokį kiekį skrudintų aš mirkyčiau, max 10-15 min, atskirai poroje litrų šiltame-karštame vandenyje. Konditerinį cukrų invertuočiau ir dėčiau į virimo pabaigą.
    Invertuoti nebūtina, bet man patinka, kad gali pasigaminti karamelizuoto cukraus, kuris tikrai duoda daugiau skonio nei paprastas konditerinis cukrus.
  • Regis

    2014 m. Sausio 16 d.
    Supratau. Dėkui.
  • Peckelis

    2014 m. Sausio 17 d.
    Šokoladinį dėjau mirkytą paprastame vandenyje prie 78. Ką skanaus tau žada duot "Vytautas", apart Na ir Cl? Jei kandi iš belgų, nieko nereikia daryti ir pats nedariau, o jei paprastas, tai invertuočiau ir pakaitinčiau iki pakankamo tamsumo (tamsaus gintaro) apie 155-157 С temperatūroje. Cukrų dėjau 15 min. virimo.
Prisijungę aludariai