Receptas / 2B
Informacija
Kiekis:
24 litrai
Efektyvumas:
76 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. sausio 16 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. vasario 19 d.
Parametrai
OG:
1.058
|
|
FG:
1.016
|
|
ABV:
5.5 %
|
|
IBU:
24
|
|
EBC:
17
|
|
IBU/OG:
0.41
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Vokiškas „Pilsner“ salyklas | 3.0 | 5.000 | 81.3 | |
CaraHell | 25.0 | 0.650 | 10.6 | |
BEST Rūgštinis salyklas | 8.0 | 0.300 | 4.9 | |
Aroma | 150.1 | 0.150 | 2.4 | |
Special B | 400.3 | 0.050 | 0.8 | |
6.150 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
East Kent Golding (U.K.) | 5.8 | 30 | 60 | |
East Kent Golding (U.K.) | 5.8 | 20 | 15 | |
East Kent Golding (U.K.) | 5.8 | 30 | 0 | |
80 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale S-04 | 12.0 | 73 |
Pastabos
"Maistros skanus" alaus recepto pakeitimas - kiti apyniai, mielės ir nenaudotas cukrus
Salinimui 4g gipso, 3g vitamino C
Vandens skaičiuoklė http://www.brewersfriend.com/mash-chemistry-and-brewing-water-calculator/?id=6DPKVKD
55C - 10 min
67C - 120 min.
72C - 15 min
77C - 10 min
Salinimui 4g gipso, 3g vitamino C
Vandens skaičiuoklė http://www.brewersfriend.com/mash-chemistry-and-brewing-water-calculator/?id=6DPKVKD
55C - 10 min
67C - 120 min.
72C - 15 min
77C - 10 min
Burbulas
2014 m. Sausio 16 d.Burbulas
2014 m. Sausio 16 d.Peckelis
2014 m. Sausio 17 d.Burbulas
2014 m. Sausio 17 d.Cukrų išėmiau, nes nemėgstu stipresnio alaus, o salyklo mišinį radau po kalėdine eglute :) todėl pakeist kažko jau negalėjau.
Gytis
2014 m. Sausio 17 d.Kažkada gyvenau Antakalnyje. Namo kieme stovėjo Moskvičius su priklijuotu BMW ženklu. Niekam tai netrukdė.
Jokių analogijų čia nėra, alus turėtų būti puikus, tikrai ne Moskvičius.