Receptas / Gira su kmynais ir razinom
Informacija
Parametrai
OG:
1.030
|
|
FG:
1.020
|
|
ABV:
1.3 %
|
|
IBU:
0
|
|
EBC:
20
|
|
IBU/OG:
0.00
|
kartumo nėra, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Cukrus | 0.0 | 1.000 | 50.0 | |
Džiovinta juoda duona | 35.0 | 1.000 | 50.0 | |
2.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Kmynai | 0.0 | 100 | 0 | |
razinos | 0.0 | 100 | 0 | |
200 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Sausos kepimo mielės | 30.0 | 34 |
Pastabos
1kg džiovintos duonos atliekų užplikyti 12 l verdančio vandens ir leisti ataušti. Per tai laiką nuplikyti razinas ir nukošti, o kmynus užplikyti 1 l verdančio vandens ir leisti atvėsti. Į kitą indą nukošti girą, kmynus, sudėti razinas, ištirpintą cykrų ir mieles. Fermentuoti porą dienų, tuomet išpilstyti į plastikinius bambalius ir laukti kol išsipūs, vėliau šaltai.
DAGON
2014 m. Liepos 24 d.vidmantask
2014 m. Rugpjūčio 24 d.Man gira gavosi 2.6%, tai kitą kartą dėsiu mažiau duonos bei cukraus.
O šiaip tai skani naminė gira, kmynai jaučiasi ir neiššoka, žodžiu, tikrai neblogai.