Informacija

Kiekis:
9 litrai
Efektyvumas:
100 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. sausio 19 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. balandžio 24 d.

Parametrai

OG:
1.030
FG:
1.020
ABV:
1.3 %
IBU:
0
EBC:
20
IBU/OG:
0.00
kartumo nėra, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Cukrus 0.0 1.000
Džiovinta juoda duona 35.0 1.000
      2.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Kmynai 0.0 100 0
razinos 0.0 100 0
      200  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Sausos kepimo mielės 30.0 34

Pastabos

1kg džiovintos duonos atliekų užplikyti 12 l verdančio vandens ir leisti ataušti. Per tai laiką nuplikyti razinas ir nukošti, o kmynus užplikyti 1 l verdančio vandens ir leisti atvėsti. Į kitą indą nukošti girą, kmynus, sudėti razinas, ištirpintą cykrų ir mieles. Fermentuoti porą dienų, tuomet išpilstyti į plastikinius bambalius ir laukti kol išsipūs, vėliau šaltai.

Komentarai

  • DAGON

    2014 m. Liepos 24 d.
    Mieliu man rodos daugokai, bandete kas pasigaminti? kokie atsiliepimai del sios giros?
  • vidmantask

    2014 m. Rugpjūčio 24 d.  
    Dėjau 20g. sausų mielių, tai nespėjau net indų išplaut - jau pradėjo burbuliuot. Taigi galima būtų dar mažiau dėt.

    Man gira gavosi 2.6%, tai kitą kartą dėsiu mažiau duonos bei cukraus.

    O šiaip tai skani naminė gira, kmynai jaučiasi ir neiššoka, žodžiu, tikrai neblogai.
Prisijungę aludariai