Informacija

Kiekis:
10 litrų
Efektyvumas:
75 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. sausio 19 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. balandžio 29 d.

Parametrai

OG:
1.097
FG:
1.024
ABV:
9.5 %
IBU:
49
EBC:
95
IBU/OG:
0.51
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Miuncheno salyklas 15.0 3.020
Miežiniai dribsniai 3.0 0.800
Skrudinti miežiai 1000.8 0.260
BEST Caramel Malt dark II salyklas 160.1 0.150
Special B 400.3 0.100
Avižiniai dribsniai 4.0 0.100
      4.430

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Northern Brewer (German) 8.7 22 60
Northern Brewer (German) 8.7 11 45
      33  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
1028 300.0 75

Pastabos

225 gramai šokolado miltelių (gerų) ir 100 g espresso kavos pupelių. Dribsniai - lengvai paskrudinti. Šokolado miltelius valandai virimo. O espresso (apie 0,7 ltr) pridedama kartu su gliukoze išpilstant į butelius.
Fermentacija prie 22C, antrinė su skrudintom amerikietiško ąžuolo drožlėmis - prie 16C 45 dienas.
CaCl 2 g salinant ir kalkių 6 g į misą, rūgštinimų jokių, mirkyti degėsiai - keliant temperatūrą tekinimui.
40 - 20, 64 - 20, 72 - 40, 76 ir tekinam.

Komentarai

  • west

    2014 m. Lapkričio 7 d.
    na na .. teks daba laukt ilgai :) net kažkaip susigraudinau .. dar niekas specialiai man alaus nevirė :)))
  • Peckelis

    2014 m. Lapkričio 7 d.
    Nu nevisai tau:) Jei tiksliau, tai tavo reakcijai per Ligo Ziemą, ragaujant estų stautą, jei pameni.
  • west

    2014 m. Lapkričio 7 d.
    pamenu pamenu.. nuo to laiko taip nieko geresnio ir neragavau. lauksiu...
  • vidmantas

    2014 m. Lapkričio 7 d.
    Kiek ir kokio ąžuolo dėsi?
  • Peckelis

    2014 m. Lapkričio 7 d.
    Vidmantas> Žvilgtelk į virimą. Receptas tik dabar paskelbtas, bet jam 27 savaitės. 50 gr. stipriai skrudinto amerikono šiaip...
Prisijungę aludariai