Informacija

Kiekis:
24 litrai
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. sausio 25 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. sausio 25 d.

Parametrai

OG:
1.053
FG:
1.013
ABV:
5.2 %
IBU:
40
EBC:
20
IBU/OG:
0.75
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Marris Otter 6.0 5.000
CaraRed 40.0 0.400
Aroma 150.1 0.300
Rūgštusis salyklas „Sauermalz“ 6.0 0.200
      5.900

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Columbus 16.0 15 60
Airiška kerpena 0.0 5 20
Simcoe 13.0 20 20
Hallertau Mittelfruh 4.8 25 0
      65  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale US-05(56) 12.0 75

Pastabos

Vandens chemija http://www.brewersfriend.com/mash-chemistry-and-brewing-water-calculator/?id=LT6MKBM
Gipsas 3g; Vitaminas C 4g
55C - 5 min
68C - 120 min
72C - 15 min
77C - 10 min

Nuotraukos

Komentarai

  • Peckelis

    2014 m. Sausio 25 d.
    Man nelabai aiškus salinimas. Kam dvi fazės tai pačiai amilazei?
  • Burbulas

    2014 m. Sausio 25 d.  
    Mittelfruh parinkau iš šiuo metu turimų būtent dėl neintensyvaus kvapo - mano alaus gerėjams nepatiko ankstesni alūs su išraiškingais/intensyviais apynių kvapais :)
    Dėl pauzės sutinku, bet procesą jau paleidau tai nekeisiu... blogiau nebus :)
  • west

    2014 m. Sausio 25 d.
    O tai tada išvis nedaryk antrinės jei jau nenori intensyvaus kvapo.
  • Burbulas

    2014 m. Sausio 25 d.
    Antrinės? aš taip vadinamos antrinės fermentacijos (perpylimo į kitą talpą) išvis nedarau. Sausą apyniavimą darau "pirminėj" kai baigiasi CO2 išsiskyrimas... gal mažiau įmesiu, bet nuspręsiu prieš dedant paragavęs.
  • Burbulas

    2014 m. Sausio 25 d.
    Subėrus mieles po valandos jau burbuliuoja :)
Prisijungę aludariai