Informacija

Kiekis:
24 litrai
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. sausio 30 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. vasario 2 d.

Parametrai

OG:
1.054
FG:
1.008
ABV:
6.1 %
IBU:
13
EBC:
12
IBU/OG:
0.24
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pilsen salyklas 4.0 2.500
BEST Kvietinis salyklas 4.0 2.500
Avižiniai dribsniai 4.0 0.400
Rūgštusis salyklas „Sauermalz“ 6.0 0.300
CaraAmber 60.0 0.300
      6.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Saaz (Czech) 4.0 30 60
Apelsinų žievelės 0.0 60 10
Kalendra traiškyta 0.0 10 10
Ramunėlės 1.0 10 10
      110  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
MauriBrew Weiss 12.0 86
Safbrew WB-06 12.0 86

Pastabos

Vanduo http://www.brewersfriend.com/mash-chemistry-and-brewing-water-calculator/?id=0LX7KML
3g CaSO4; 4g vitaminas C.

55C - mash in ir 15 min
66C - 100 min
77C - 20 min

Nuotraukos

Komentarai

  • Burbulas

    2014 m. Vasario 2 d.  
    14val mielės neužsikūrė, supyliau pakelį WB06. Weiss mielės piltos į 25c misą ant putų. Jau pilant sukėlė įtarimų - pakelio kraštuose dalis mielių buvo lyg sudrėkusios... sušokusios į gabalėlius :(
    Temperatūra fermenteryje 20C
  • Peckelis

    2014 m. Vasario 2 d.
    Verta pasižiūrėti perkant pakelio sandarumą ir galiojimo datą. Logiška, mes nežinome laikymo sąlygų. Kad supylei kitas, ką dabar, bet per 14 val. visiškai nebūtinai turi matytis išoriniai fermentacijos požymiai. Lag fazė tęstis gali ilgiau, ir dar bus optimaliuose terminuose.
  • Burbulas

    2014 m. Vasario 2 d.  
    Galiojimo data buvo iki 2014-11, išorinių pažeidimų nebuvo. Po WB06 subėrimo vos po 45 min užsivedė... Darau prielaidą, kad Weiss buvo mirusios: sandarumą tikrinau kelis kart, misoje jokių gyvybės ženklų nepastebėta.
  • Burbulas

    2014 m. Vasario 11 d.
    Iškeliavo Valentinas į "plačiuosius vandenius" :( vis tik pasigavau infekciją... gal su Weiss mielėmis, o gal ir šiaip
Prisijungę aludariai