Receptas / Erstikio SAULĖLYDIS
Informacija
Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
86 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. kovo 4 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. balandžio 8 d.
Parametrai
OG:
1.059
|
|
FG:
1.012
|
|
ABV:
6.2 %
|
|
IBU:
29
|
|
EBC:
24
|
|
IBU/OG:
0.49
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas (VikingMalt) | 3.0 | 3.550 | 83.5 | |
Melanoidinas (BEST) | 70.1 | 0.500 | 11.8 | |
Karamelinis salyklas | 240.2 | 0.200 | 4.7 | |
4.250 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Apollo (U.S.) | 19.5 | 10 | 60 | |
Cascade (N.Z.) | 10.0 | 11 | 15 | |
21 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale S-04 (šlapios, naudotos) | 60.0 | 80 |
Pastabos
Salyklo malimas:
2/3 salyko sumalta labai smulkiai;
1/3 salyklo sumalta įprastai.
Salinimas:
• pilama ~8,5L / 55ºC vandens;
• 10 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4,25L / 100ºC vandens;
• 85 min ~65ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užverdama, supilama atgal;
• 10 min ~75ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+17L);
Fermentacija:
pirminė - 7 dienos
antrinė - 3 dienos
2/3 salyko sumalta labai smulkiai;
1/3 salyklo sumalta įprastai.
Salinimas:
• pilama ~8,5L / 55ºC vandens;
• 10 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4,25L / 100ºC vandens;
• 85 min ~65ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užverdama, supilama atgal;
• 10 min ~75ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+17L);
Fermentacija:
pirminė - 7 dienos
antrinė - 3 dienos
Samanis
2014 m. Kovo 18 d.erstikis
2014 m. Kovo 18 d.