Informacija

Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
80 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. kovo 12 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. kovo 22 d.

Parametrai

OG:
1.062
FG:
1.019
ABV:
5.6 %
IBU:
35
EBC:
14
IBU/OG:
0.56
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Apdovanojimai

  • Aludarių Taurė 2014

    2014 m. balandžio 11 d.
    Vieta: III
    Kategorija: Šviesieji eliai
    Surinkti taškai: 161.00

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pale Ale salyklas 6.0 5.000
BEST Munich Dark salyklas 25.0 1.000
BEST Rūgštinis salyklas 8.0 0.250
      6.250

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Cascade (U.S.) 7.2 30 60
Cascade (U.S.) 7.2 25 30
Cascade (U.S.) 7.2 25 1
Cascade (U.S.) (2x35g kas 4 d.) 7.2 70 0
      150  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Wyeast American Ale II 1272 300.0 69

Pastabos

67 C - 60 min
78 C - 10 min

Komentarai

  • gvolkas

    2014 m. Kovo 13 d.
    Oj skalsiai atrodo :)
  • Artis

    2014 m. Kovo 14 d.
    Ir gera mintis (2x35g kas 5 d.), nes eilinį kartą įsitikinau, kad ilgesnis nei 4-5 dienų sausas apyniavimas suteikia bjauraus žoliškumo. Bręstant jis išnyksta, bet vistiek geriau jo nereikia.
  • AJ

    2014 m. Kovo 15 d.
    Kiek darydavau ilgą sausą apyniavimą 7+ dienos. Gal tik kartą gavau, kaip Artis sako žoliškumo aromatą. Bet čia man taip atrodo, kad dėl apynių - vieni labiau žoliniai, kiti kitą aromatą duoda. Pasiskaičius USA forumus, tai jie ten ir po 30 d. sausai apyniuoja :)
  • Artis

    2014 m. Kovo 15 d.
    Ne aromatą žolišką, bet patys apyniai mirkdami ilgesnį laiką duoda žoliškumą skoniui. Kadangi sausam apyniavimui dažnai naudoju didesnius kiekius, tai gal man labiau ir jaučiasi. Ir nepasakyčiau, kad aromatas tampa stipresnis po 7 dienų lyginant su 4 dienų sausu apyniavimu. Todėl tavo praktika man atrodo labai priimtina. Tik įdomu kaip tu darai, ar tu po 5 d. pili papildomus apynius, ar darai tretinę ir joje dedi papildomus apynius? Neigiama pusė - didesni alaus nuostoliai, mažesnis alaus skaidrumas.
  • AJ

    2014 m. Kovo 15 d.  
    Išties kai darau sausą apyniavimą, tai jei darau vienfazį tai ne ilgiau 4-5 d. - nes aromatas tikrai jaučiasi ir neverta laikyt ilgiau. Jeigu noriu dar daugiau aromato - dvigubą, tada kas 4 ar 5 dienas į tą patį fermenterį ir metu. Pirmas sausas apyniavimas jau būna savo padaręs, apyniai sukritę ant dugno, antras dar karta per alų perėjęs manau tikrai įneša daugiau aromato. Kaip ir sakai alaus nuostoliai dideli, plius dar vargas darant filtrus, kad pilstant tų gėrybių į butelį kuo mažiau prikristų. Bet verta :)
Prisijungę aludariai