Receptas / witbier#1 original
Informacija
Parametrai
OG:
1.048
|
|
FG:
1.009
|
|
ABV:
5.2 %
|
|
IBU:
14
|
|
EBC:
7
|
|
IBU/OG:
0.29
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Kvietinis salyklas (šviesus) | 3.0 | 1.500 | 31.9 | |
Pilsnerio salyklas | 3.0 | 1.100 | 23.4 | |
Vienos salyklas | 7.0 | 1.000 | 21.3 | |
Kvietiniai miltai | 3.0 | 0.600 | 12.8 | |
Avižiniai dribsniai | 4.0 | 0.500 | 10.6 | |
4.700 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Spalt Select (German) | 6.6 | 9 | 60 | |
Hersbrucker (German) | 3.4 | 20 | 60 | |
Kalendra | 0.0 | 5 | 10 | |
Curacao | 0.5 | 18 | 10 | |
52 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Brewferm Blanche | 12.0 | 82 |
Pastabos
Vanduo: 18 litrų salinimui + 15 litrų tekinimui.
(Mentalo pH korekcija iki 5,40-5,50.)
Salinimas:
62C -- 15 min
66C -- 30 min
72C -- 15 min
84C -->76C
Atšaldyti iki 18C, įvesti mieles.
Rekomenduojama fermentacijos temperatūra 18C.
Fermentacija 12 dienų, antrinė nebūtina, bet galima daryti po 1 savaitės pirminėje.
Karbonizacija: 23 litrams 168 gr. gliukozės, 2,7 vol, (alus - 18,5C).
(Mentalo pH korekcija iki 5,40-5,50.)
Salinimas:
62C -- 15 min
66C -- 30 min
72C -- 15 min
84C -->76C
Atšaldyti iki 18C, įvesti mieles.
Rekomenduojama fermentacijos temperatūra 18C.
Fermentacija 12 dienų, antrinė nebūtina, bet galima daryti po 1 savaitės pirminėje.
Karbonizacija: 23 litrams 168 gr. gliukozės, 2,7 vol, (alus - 18,5C).