Informacija

Kiekis:
22 litrai
Efektyvumas:
75 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. kovo 22 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. kovo 22 d.

Parametrai

OG:
1.048
FG:
1.009
ABV:
5.2 %
IBU:
14
EBC:
7
IBU/OG:
0.29
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Kvietinis salyklas (šviesus) 3.0 1.500
Pilsnerio salyklas 3.0 1.100
Vienos salyklas 7.0 1.000
Kvietiniai miltai 3.0 0.600
Avižiniai dribsniai 4.0 0.500
      4.700

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Spalt Select (German) 6.6 9 60
Hersbrucker (German) 3.4 20 60
Kalendra 0.0 5 10
Curacao 0.5 18 10
      52  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Brewferm Blanche 12.0 82

Pastabos

Vanduo: 18 litrų salinimui + 15 litrų tekinimui.
(Mentalo pH korekcija iki 5,40-5,50.)
Salinimas:
62C -- 15 min
66C -- 30 min
72C -- 15 min
84C -->76C

Atšaldyti iki 18C, įvesti mieles.
Rekomenduojama fermentacijos temperatūra 18C.
Fermentacija 12 dienų, antrinė nebūtina, bet galima daryti po 1 savaitės pirminėje.
Karbonizacija: 23 litrams 168 gr. gliukozės, 2,7 vol, (alus - 18,5C).
Prisijungę aludariai