Informacija

Kiekis:
22 litrai
Efektyvumas:
64 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. kovo 22 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. kovo 23 d.

Parametrai

OG:
1.044
FG:
1.012
ABV:
4.2 %
IBU:
29
EBC:
31
IBU/OG:
0.65
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Miuncheno salyklas 15.0 2.500
Bazinis salyklas 3.0 2.000
CaraCrystal 230.2 0.500
      5.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Magnum 13.0 20 60
      20  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-04 12.0 73

Komentarai

  • Samanis

    2014 m. Kovo 23 d.
    Jeigu šitas bus geriamas, tai aš tada visiškai nebijosiu infekcijos. Viriau kaime lauko virtuvėj, kur visiškos antisanitarinės sąlygos, vaikščiojo žmonės, vienoj pusėj stovėjo pienas, kitoj kopūstai rauginti. Nu žodžiu, kažkaip nesitikėdamas, kad gausis kažkas ir nesistengiau per daug švaros laikytis. Dezinfekavau viską tik verdančiu vandeniu.
  • Peckelis

    2014 m. Kovo 23 d.
    Virimo sąlygos atitinka pavadinimą. Kas buvo aplinkui iki virimo pabaigos, svarbu, bet ne tiek. Labiau svarbu, kaip viskas vyko aušinant ir iki fermenterio. Ir manau, kad viskas bus gerai, tačiau tai nereiškia, kad nebereikia bijoti. Žvalgas be baimės jausmo - miręs žvalgas.
  • Samanis

    2014 m. Kovo 23 d.
    tai vat dabar aušta šaltoje vonioje, tomis pačiomis sąlygomis. Aš kažkaip nusiteikęs blogiausiam tai kaip ir ramu :D vat patį virimą kaime, kur neesi ribojamas vietos ir vandens išteklių užskaitau. Užsikaitei vandens kelis puodus ant pečiaus ir salinimui ir dezinfekavimui ir plovimui ir viskam kitam iš kart, ir gali taškytis :D o bute, žiuri, kad tik to "puoduko" užtektų :)
  • Peckelis

    2014 m. Kovo 23 d.
    Vasaros sezonu kitaip ir neverdu. Ir tai tikrai yra kita patirtis, nei dujinė bute:)
  • Samanis

    2014 m. Balandžio 6 d.
    Hm nesurugo. Po savaites brandos is testinio buteliuko alus nuostabus :)
Prisijungę aludariai