Receptas / BelWit
Informacija
Parametrai
OG:
1.052
|
|
FG:
1.014
|
|
ABV:
4.9 %
|
|
IBU:
16
|
|
EBC:
7
|
|
IBU/OG:
0.31
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Belgiškas pilsnerio salyklas | 3.0 | 2.000 | 40.0 | |
Kvietinis salyklas (šviesus) | 3.0 | 1.900 | 38.0 | |
Vienos salyklas | 7.0 | 0.500 | 10.0 | |
Kvietiniai dribsniai | 3.0 | 0.500 | 10.0 | |
CaraPils | 5.0 | 0.100 | 2.0 | |
5.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Saaz (Czech) | 2.3 | 60 | 45 | |
60 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Brewferm Blanche | 12.0 | 72 |
Pastabos
25 g apelsinų žievelė 10 min virimi
5 g kalendros 10 min virimui
5 g kardamono 10 min virimui
5 g kalendros 10 min virimui
5 g kardamono 10 min virimui
Įvertinimai
Bendras įvertinimas:
7.6
(1 balsas)
7.6
Kvapas toks ne visai kvietinio. Jaučiasi šiek tiek prieskoniai, toks labiau saison nei witbeer.
Graži spalva. Nepadariau viso darbo pakeldamas mieles, tai gavosi skaidrus witbeeras, bet man tai netrukdo. Tik putos nėra.
Prieskoniai primom natom groja, jie lieka ir pabaigoje. Mielių ir apynių hinto čia nėra. Pabaiga pakankamai sausa. Šiaip įdomus alus, bet net nežinau ar čia galiu vadint jį wit beer.
Poskonyje prieskoniai (nuo kardamono ir žievelių). Karbo labai optimalus.
Įdomus alus, gal daug jo ir neišgerčiau, bet vieną bokaliuką pasimėgaudamas pabaigiau. Gal truputį labiau norėtųsi mielių charakterio, bet ką jau čia iš tų Blanche beišspausi ;)