Informacija

Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
68 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. kovo 31 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. balandžio 28 d.

Parametrai

OG:
1.059
FG:
1.012
ABV:
6.2 %
IBU:
31
EBC:
34
IBU/OG:
0.52
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pale Ale salyklas 6.0 4.600
Wyer. CaraBelge 40.0 1.000
Kvietiniai dribsniai 3.0 0.600
Konditerinis cukrus (rudas) 25.0 0.500
Special B 350.3 0.100
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate' 900.7 0.100
      6.900

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
East Kent Golding (U.K.) 6.1 50 60
East Kent Golding (U.K.) 6.1 20 15
      70  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Wyeast Belgian Ardennes 3522 II karta 0.0 80

Pastabos

55C -- 20 min
66C -- 45 min
72C -- 20 min
78C -->

Nuotraukos

Komentarai

  • julius47

    2014 m. Balandžio 24 d.
    Norėčiau išgirsti komentarų, gal ką vertėtų pakoreguoti.
    Žadėjau dėti Miuncheno, bet Savas alus kolkas neturi, tai planuoju panaudoti CaraBelge.
    Ar ne per daug čia pripainiota?:)
    Mielės laukia, tai savaitgalį virsiu.
  • julius47

    2014 m. Balandžio 24 d.
    Pakoregavau. Avižinius dribsnius irgi išėmiau, ir kvietinių biški pridėjau.
    O salint pradėt nuo 50 neapsimoka? Iškart 66?
  • zaltys

    2014 m. Balandžio 24 d.  
    apsimoka, kodėl gi ne, jei tik noro - galimybių turi. Kolega aplenkė :-)
Prisijungę aludariai