Informacija

Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
88 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. rugpjūčio 17 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. rugpjūčio 19 d.

Parametrai

OG:
1.069
FG:
1.014
ABV:
7.2 %
IBU:
18
EBC:
27
IBU/OG:
0.26
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Viking malt pilsnerio salyklas 3.0 3.000
Pale Ale salyklas 7.0 2.000
Konditerinis cukrus (rudas) 100.1 0.500
CaraRed 40.0 0.500
CaraCrystal 120.1 0.200
Special B 300.2 0.100
      6.300

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Nugget 15.1 12 60
Spalt Select (German) 5.1 12 30
      24  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Wyeast Belgian Ardennes 100.0 80

Pastabos

1/3 mentalo salinama ~70C apie 20 minučių
2/3 mentalo salinama 65C apie 40 minučių

Vėliau viskas supilama į vieną puodą ir dar 20 minučių salinama (~68C)

Komentarai

  • audryla

    2011 m. Rugpjūčio 19 d.
    Mano galva prie efektyvumo čia ženkliai prisidėjo 500gr konditerinio cukraus...
  • null

    2011 m. Rugpjūčio 19 d.
    na bet jei gavo tokį OG - 1.069 su su cukrumi tai viskas ok. nes be cukraus 88% efektyvumas būtų 1.062
  • audryla

    2011 m. Rugpjūčio 19 d.
    ...blyn... tą ir turėjau mintyj...OG kad pakilo... visai čia susivėliau :-(
  • konung

    2011 m. Rugsėjo 9 d.
    Ragautas dar žalias, bet potencialo pilna priekaba. Įdomu, kas iš jo gausis po poros mėn.
  • Dainius

    2011 m. Rugsėjo 12 d.
    Geras, kompleksinio skonio belgiškas alus. Vėlgi rūštu, tada pereina į švelnumą.
Prisijungę aludariai