Receptas / Erstikio AMBER UNIQUE MALT
Informacija
Kiekis:
18 litrų
Efektyvumas:
80 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. balandžio 8 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. gegužės 18 d.
Parametrai
OG:
1.052
|
|
FG:
1.008
|
|
ABV:
5.8 %
|
|
IBU:
33
|
|
EBC:
26
|
|
IBU/OG:
0.63
|
ryškus apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas (Čekiškas) | 3.0 | 3.530 | 88.3 | |
Kepintas salyklas (šlapias) ** | 200.2 | 0.470 | 11.8 | |
4.000 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Apollo | 19.0 | 10 | 60 | |
Cascade (N.Z.) | 10.0 | 15 | 15 | |
Cascade (N.Z.) | 10.0 | 5 | 0 | |
30 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale US-05(56) (šlapios, naudotos) | 60.0 | 85 |
Pastabos
** Išmirkytas salyklas pakepintas ant keptuvės. Kepintas tol, kol lieka sausas ir traškus. Spalva įgavo sodraus geltonumo su pavieniais rudais grūdais. Skonis - karamelinis.
Salyklo malimas:
2/3 salyko sumalta labai smulkiai;
1/3 salyklo sumalta įprastai.
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 7 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+17L);
Fermentacija:
pirminė - 12 dienų (aplinkos temperatūra ~15ºC)
antrinė - 6 dienos (5g Cascade, aplinkos temperatūra ~20ºC)
Salyklo malimas:
2/3 salyko sumalta labai smulkiai;
1/3 salyklo sumalta įprastai.
Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 7 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+17L);
Fermentacija:
pirminė - 12 dienų (aplinkos temperatūra ~15ºC)
antrinė - 6 dienos (5g Cascade, aplinkos temperatūra ~20ºC)