Informacija

Kiekis:
18 litrų
Efektyvumas:
80 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. balandžio 8 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. gegužės 18 d.

Parametrai

OG:
1.052
FG:
1.008
ABV:
5.8 %
IBU:
33
EBC:
26
IBU/OG:
0.63
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas (Čekiškas) 3.0 3.530
Kepintas salyklas (šlapias) ** 200.2 0.470
      4.000

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Apollo 19.0 10 60
Cascade (N.Z.) 10.0 15 15
Cascade (N.Z.) 10.0 5 0
      30  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale US-05(56) (šlapios, naudotos) 60.0 85

Pastabos

** Išmirkytas salyklas pakepintas ant keptuvės. Kepintas tol, kol lieka sausas ir traškus. Spalva įgavo sodraus geltonumo su pavieniais rudais grūdais. Skonis - karamelinis.

Salyklo malimas:
2/3 salyko sumalta labai smulkiai;
1/3 salyklo sumalta įprastai.

Salinimas:
• pilama ~8L / 55ºC vandens;
• 7 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4L / 100ºC vandens;
• 60 min ~65ºC (1:3);
• tekinama ~80ºC vandeniu (+17L);

Fermentacija:
pirminė - 12 dienų (aplinkos temperatūra ~15ºC)
antrinė - 6 dienos (5g Cascade, aplinkos temperatūra ~20ºC)
Prisijungę aludariai