Receptas / Raudonasis kompleksinis
Informacija
Kiekis:
22 litrai
Efektyvumas:
66 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. balandžio 10 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. balandžio 22 d.
Parametrai
OG:
1.049
|
|
FG:
1.015
|
|
ABV:
4.4 %
|
|
IBU:
21
|
|
EBC:
35
|
|
IBU/OG:
0.43
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Apdovanojimai
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Pale Ale salyklas | 6.0 | 3.520 | 64.8 | |
Melanoidinas | 70.1 | 0.660 | 12.2 | |
Miežiniai dribsniai | 3.0 | 0.440 | 8.1 | |
CaraRed | 40.0 | 0.400 | 7.4 | |
CaraAmber | 60.0 | 0.220 | 4.1 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Biscuit' | 50.0 | 0.090 | 1.7 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' | 800.6 | 0.050 | 0.9 | |
Skrudinti miežiai | 1000.8 | 0.050 | 0.9 | |
5.430 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Target (U.K.) | 10.8 | 9 | 60 | |
Willamette | 5.8 | 17 | 30 | |
26 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
MauriBrew Ale 514 | 11.0 | 69 |
Komentarai
-
argentas
2014 m. Spalio 2 d.Pirmą kartą virsiu alų vien iš salyklo. Iki šiol virdavau tik su ekstraktu. Kažkaip suintrigavo šis receptas ir po ilgų apmąstymų nutariau išsivirti alaus pagal šį receptą. Norėtųsi žingsnis po žingsnio aiškumo, kaip čia viską teisingiausiai padaryti. Gal būtų galima išdetalizuoti šį receptą kokia vandens temperatūra buvo naudojama salinimui, kiek laiko, koks kiekis vandens naudotas salinimui ir mirkymui. Būčiau labai dėkingas. Ačiū :) -
Lrytas1
2014 m. Spalio 2 d.Gal kaip pirmam kartui susirask mažesni kogoli mogoli :) Pabos laukti kol susistovės -
GiN
2014 m. Spalio 2 d.@argentas, pritariu Lrytas1, imk pradžiai ką nors paprastesnio, kad ir "Raudonį", irgi su medaliu, irgi labai geras, bet bent jau nėra dribsnių, mažiau salyklų. Surašysiu, kaip daryti:
http://www.atvirasalus.lt/alus/receptas/1310-raudonis-gin-vs-ponasniekas">http://www.atvirasalus.lt/alus/receptas/1310-raudonis-gin-vs-ponasniekas -
argentas
2014 m. Spalio 6 d.gal ir geras patarimas, tik aš jau esu ssipirkęs viską kas reikalinga pagal šį receptą..nors ko gero didžiąją dalį ingridientų panaudoti "raudonio" gamybai, o ingriedientai kas liks pasilikti ateičiai. Tiesa bazinis salyklas skiriasi. Jeigu "Raudonyje" vietoj pilsnerio salyklo panaudočiau BESTMALZ „Pale Ale“ salyklą, gal nebūtų didelis nusikaltimas? :) -
GiN
2014 m. Spalio 6 d.Dėl bazinio salyklo visiškai nieko baisaus, netgi dar autentiškiau, nes čia airiškas elis, tai jie pale ale ir naudodavo. Tolimesnei diskusijai persikeliam į "Raudonio" komentarus, klausk ten, jei kas bus neaišku.
Guobalynas 2014
2014 m. birželio 22 d.Aludarių Taurė 2014
2014 m. balandžio 11 d.