Informacija

Kiekis:
22 litrai
Efektyvumas:
66 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. balandžio 10 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. balandžio 22 d.

Parametrai

OG:
1.049
FG:
1.015
ABV:
4.4 %
IBU:
21
EBC:
35
IBU/OG:
0.43
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Apdovanojimai

  • Guobalynas 2014

    2014 m. birželio 22 d.
    Vieta: I
    Kategorija: Anglijos rudasis elis
    Surinkti taškai: 67.00
  • Aludarių Taurė 2014

    2014 m. balandžio 11 d.
    Vieta: III
    Kategorija: Raudonieji ir rudieji eliai
    Surinkti taškai: 111.00

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pale Ale salyklas 6.0 3.520
Melanoidinas 70.1 0.660
Miežiniai dribsniai 3.0 0.440
CaraRed 40.0 0.400
CaraAmber 60.0 0.220
Skrudintas miežių salyklas 'Biscuit' 50.0 0.090
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate Dehusked' 800.6 0.050
Skrudinti miežiai 1000.8 0.050
      5.430

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Target (U.K.) 10.8 9 60
Willamette 5.8 17 30
      26  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
MauriBrew Ale 514 11.0 69

Komentarai

  • argentas

    2014 m. Spalio 2 d.
    Pirmą kartą virsiu alų vien iš salyklo. Iki šiol virdavau tik su ekstraktu. Kažkaip suintrigavo šis receptas ir po ilgų apmąstymų nutariau išsivirti alaus pagal šį receptą. Norėtųsi žingsnis po žingsnio aiškumo, kaip čia viską teisingiausiai padaryti. Gal būtų galima išdetalizuoti šį receptą kokia vandens temperatūra buvo naudojama salinimui, kiek laiko, koks kiekis vandens naudotas salinimui ir mirkymui. Būčiau labai dėkingas. Ačiū :)
  • Lrytas1

    2014 m. Spalio 2 d.
    Gal kaip pirmam kartui susirask mažesni kogoli mogoli :) Pabos laukti kol susistovės
  • GiN

    2014 m. Spalio 2 d.  
    @argentas, pritariu Lrytas1, imk pradžiai ką nors paprastesnio, kad ir "Raudonį", irgi su medaliu, irgi labai geras, bet bent jau nėra dribsnių, mažiau salyklų. Surašysiu, kaip daryti:
    http://www.atvirasalus.lt/alus/receptas/1310-raudonis-gin-vs-ponasniekas">http://www.atvirasalus.lt/alus/receptas/1310-raudonis-gin-vs-ponasniekas
  • argentas

    2014 m. Spalio 6 d.  
    gal ir geras patarimas, tik aš jau esu ssipirkęs viską kas reikalinga pagal šį receptą..nors ko gero didžiąją dalį ingridientų panaudoti "raudonio" gamybai, o ingriedientai kas liks pasilikti ateičiai. Tiesa bazinis salyklas skiriasi. Jeigu "Raudonyje" vietoj pilsnerio salyklo panaudočiau BESTMALZ „Pale Ale“ salyklą, gal nebūtų didelis nusikaltimas? :)
  • GiN

    2014 m. Spalio 6 d.
    Dėl bazinio salyklo visiškai nieko baisaus, netgi dar autentiškiau, nes čia airiškas elis, tai jie pale ale ir naudodavo. Tolimesnei diskusijai persikeliam į "Raudonio" komentarus, klausk ten, jei kas bus neaišku.
Prisijungę aludariai