Receptas / Šaltinių alus (Virimas 2014 05 04)
Informacija
Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
77 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. balandžio 28 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. birželio 9 d.
Parametrai
OG:
1.051
|
|
FG:
1.010
|
|
ABV:
5.4 %
|
|
IBU:
23
|
|
EBC:
10
|
|
IBU/OG:
0.45
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Pale Ale salyklas | 6.0 | 3.200 | 75.8 | |
Miuncheno salyklas | 15.0 | 0.500 | 11.8 | |
BEST Rūkytas salyklas | 6.0 | 0.200 | 4.7 | |
Avižiniai dribsniai | 4.0 | 0.200 | 4.7 | |
Cukrus | 0.0 | 0.120 | 2.8 | |
4.220 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Magnum | 13.1 | 14 | 60 | |
Cascade (U.S.) | 5.0 | 6 | 15 | |
Cascade (U.S.) | 5.0 | 6 | 0 | |
26 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale US-05(56) | 12.0 | 81 |
Pastabos
Nezinau, ar tinka siam alui rukytas salyklas, apyniai tai citrusinio aromato?
Salinimas:
Uzmaisymas prie 45C Ph sumazinimui, palaikymas 5min.
Temperatura keliama:
66-65C - 60min.
73C - 30min.
78C - 10min. ir tekinimas
Airiška kerpena - 5 g. - 15 min.
Paskutinė porcija apyniu dedama atvesinant misa.
Burbuliavimas baigėsi - 2014 05 07
Perpilta I kita fermenteri nusedimui.
Pilstymas - 2014 05 10
Salinimas:
Uzmaisymas prie 45C Ph sumazinimui, palaikymas 5min.
Temperatura keliama:
66-65C - 60min.
73C - 30min.
78C - 10min. ir tekinimas
Airiška kerpena - 5 g. - 15 min.
Paskutinė porcija apyniu dedama atvesinant misa.
Burbuliavimas baigėsi - 2014 05 07
Perpilta I kita fermenteri nusedimui.
Pilstymas - 2014 05 10
Rimantassp
2014 m. Gegužės 5 d.Rimantassp
2014 m. Gegužės 5 d.AJ
2014 m. Gegužės 5 d.Rimantassp
2014 m. Gegužės 5 d.AJ
2014 m. Gegužės 5 d.