Receptas / Erstikio BROWN IPA
Informacija
Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
91 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. gegužės 13 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. liepos 8 d.
Parametrai
OG:
1.065
|
|
FG:
1.007
|
|
ABV:
7.7 %
|
|
IBU:
45
|
|
EBC:
37
|
|
IBU/OG:
0.70
|
ryškus apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Pilsnerio salyklas (Čekiškas) | 4.0 | 4.000 | 87.0 | |
CaraRed | 40.0 | 0.300 | 6.5 | |
Brown Malt | 500.4 | 0.300 | 6.5 | |
4.600 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Apollo | 18.0 | 20 | 45 | |
Cascade (N.Z.) | 10.0 | 20 | 15 | |
Columbus | 15.0 | 30 | 0 | |
70 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale US-05(56) | 12.0 | 90 |
Pastabos
Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.
Salinimas:
• pilama ~9,2L / 75ºC vandens;
• 10 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4,6L / 100ºC vandens;
• 140 min ~65ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užverdama, pilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+16L);
Fermentacija:
pirminė - 13 dienų (aplinkos temperatūra 19ºC)
antrinė - 7 dienų (aplinkos temperatūra 19ºC)
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.
Salinimas:
• pilama ~9,2L / 75ºC vandens;
• 10 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4,6L / 100ºC vandens;
• 140 min ~65ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užverdama, pilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+16L);
Fermentacija:
pirminė - 13 dienų (aplinkos temperatūra 19ºC)
antrinė - 7 dienų (aplinkos temperatūra 19ºC)
Artis
2014 m. Gegužės 31 d.erstikis
2014 m. Gegužės 31 d.erstikis
2014 m. Liepos 8 d.http://www.brewmart.com.au/brewmart-shop/PDF/ITEMS/simpsons_malt_varieties.pdf
Kitam šaltinyje radau, kad spalva 110-140 EBC:
http://www.hopshopuk.com/products/view/872/beer-making/ingredients/malt/roasted-malts/brown-malt
Taigi visokio jo būna, bet akivaizdu, kad šitas buvo ne 150 EBC, o bent jau 400 EBC.
Peckelis
2014 m. Liepos 8 d.erstikis
2014 m. Rugsėjo 1 d.