Informacija

Kiekis:
19 litrų
Efektyvumas:
91 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. gegužės 13 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. liepos 8 d.

Parametrai

OG:
1.065
FG:
1.007
ABV:
7.7 %
IBU:
45
EBC:
37
IBU/OG:
0.70
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pilsnerio salyklas (Čekiškas) 4.0 4.000
CaraRed 40.0 0.300
Brown Malt 500.4 0.300
      4.600

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Apollo 18.0 20 45
Cascade (N.Z.) 10.0 20 15
Columbus 15.0 30 0
      70  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale US-05(56) 12.0 90

Pastabos

Salyklo malimas:
1/2 salyko sumalta labai smulkiai;
1/2 salyklo sumalta įprastai.

Salinimas:
• pilama ~9,2L / 75ºC vandens;
• 10 min ~50ºC (1:2);
• pilama ~4,6L / 100ºC vandens;
• 140 min ~65ºC (1:3);
• 1/3 mentalo užverdama, pilama atgal;
• tekinama ~80ºC vandeniu (+16L);

Fermentacija:
pirminė - 13 dienų (aplinkos temperatūra 19ºC)
antrinė - 7 dienų (aplinkos temperatūra 19ºC)

Nuotraukos

Komentarai

Prisijungę aludariai