Informacija

Kiekis:
27 litrai
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. gegužės 14 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. gegužės 18 d.

Parametrai

OG:
1.061
FG:
1.017
ABV:
5.8 %
IBU:
34
EBC:
14
IBU/OG:
0.56
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 4.0 4.000
Miuncheno salyklas 15.0 3.000
Medus 2.0 0.450
      7.450

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Magnum 13.0 23 60
Hersbrucker (German) 4.0 30 20
Tradition (German) 6.0 25 15
      78  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-04 12.0 73

Pastabos

Imbieras virimui 100 gr. pankolio sėklos sąlinant 1 arb.š., sąlinau 65 1,5h, tekinimas 75 labai lėtai.

Komentarai

  • emka

    2014 m. Gegužės 17 d.
    Ryt iš ryto virsiu, gal kas galit patart kuriuo metu medų dėt, planavau dėt baigus virt prieš aušinimą, ar geriau pavirt kažkiek laiko?
  • Peckelis

    2014 m. Gegužės 17 d.
    Kiekis nedidelis, todėl skirtumų dėl dėjimo laiko nelabai užčiuopsi, dėk, kaip patogiau. Arba pavirk kažkiek, arba pasterizuok (gal daugiau aromato bus, bet ne kažką).
  • audryla

    2014 m. Gegužės 18 d.
    ...dėčiau pabaigai, likus 15 minučių iki virimo pabaigos...
  • emka

    2014 m. Gegužės 18 d.
    taip ir dėjau apie 20 min iki pabaigos, galutiniam variante jaučiasi nei perdidelis nei permažas medaus skonis. Ačiū už patarimus.
  • Alchemikas

    2014 m. Gegužės 18 d.
    Bus įdomu išgirsti potyrius po aktyvios fermentacijos, kuri visus eterinius gali išmesti pro burbuliatorių. Aš penktadienį pasterizuotą medų dėjau į antrinę fermentaciją ir dabar laikau pakankamai vėsiai. Fermentacija vyksta, bet iš lėto - tikiuosi ir aromatas, ir kūnas liks.
Prisijungę aludariai