Informacija

Kiekis:
22 litrai
Efektyvumas:
87 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. gegužės 28 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. birželio 24 d.

Parametrai

OG:
1.065
FG:
1.019
ABV:
6.0 %
IBU:
33
EBC:
12
IBU/OG:
0.50
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas (Maltosa) 3.0 5.000
Amber 50.0 0.300
CaraAmber 60.0 0.200
      5.500

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Warrior 16.7 16 60
Citra 15.0 14 5
      30  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Windsor 11.0 71

Pastabos

Vanduo: RO - 15 l

Chemija:
CaCO3 - 1 g
CaSO4 - 2 g
CaCl2 - 3.5 g
MgSO4 - 2 g
NaHCO3 - 1 g

Salinimas:
Fitazė - 40 - 20 min
Beta gliukonazė
Proteazė - 50 - 20 min
Beta amilazė - 62 - 60 min
Alfa amilazė - 71 - 30 min
Tekinimas - 78 - 10 min

Ištekinau - 25 ltr.

Virimas: 60 min

Airiška kerpena: 8 g - 10 min.

Tankis po pirminės 1020

Užgazavimas: 2.5 (135.0 g. cukraus - 20.5 l)

Komentarai

  • Peckelis

    2014 m. Birželio 27 d.
    Lrytas> Mielės žemos atenuacijos, o ne salinimas. Betos intervalas 55C -65C, nematau, dėl ko reiktų +2C. Kad maišyt sveika, čia neneigsiu. Ir kad skystesnis mentalas padeda darbui, irgi:))
  • alius

    2014 m. Liepos 6 d.
    Šito daugiau nevirsiu. Ir kitiems nerekomenduoju.
  • audryla

    2014 m. Liepos 6 d.
    ir kas gi atsitiko?
  • alius

    2014 m. Liepos 6 d.
    Atsitiko labai paprastas dalykas - skonis visai ne toks, kokio tikėjausi: per mažai apynių aromato; negerai jaučiasi karamelė.
    Alus geriamas, bet toli gražu ne toks, kuriuo drąsiai vaišinčiau draugus. Vat receptas R5 atrodo gavosi toks, kurio ir norėjau pasiekti...
  • audryla

    2014 m. Liepos 6 d.
    Hmmm... palik dar kokiam mėnesiui ramybėje, tada pažiūrėk...
Prisijungę aludariai