Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
65 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. gegužės 28 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. birželio 23 d.

Parametrai

OG:
1.045
FG:
1.009
ABV:
4.7 %
IBU:
8
EBC:
11
IBU/OG:
0.18
kartumo nėra, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Heidelberg salyklas 2.0 1.850
Kvietiniai dribsniai 3.0 1.250
BEST Kvietinis tamsus salyklas 18.0 1.200
Avižiniai dribsniai 4.0 0.300
      4.600

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Perle (German) 4.6 10 60
Apelsinų žievelės (karčiosios) 2.0 10 20
Apelsinų žievelės (saldžiosios) 0.0 10 20
Kalendra (grūsta į virimo pabaigą) 2.0 7 5
      37  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Kalnapilis WHITE (starteris) 1000.0 80

Pastabos

Salinimas:
67°C - 80 min.
76°C -> out

Kalendrą sugrūdau grūstuvėje, dėjau į auštančią misą 5 min.

Bergschlöschen - senasis Kalnapilio daryklos pavadinimas. Ištrauka iš daryklos istorijos:
Buvo pastatytas trijų aukštų mūrinis namas ir dvi medinės ledainės. Daryklos pavadinimą sudarė du vokiški žodžiai: „berg“ – kalnas ir „schlöschen“ – pilis. Kaip rašė savo atsiminimuose Juozas Jurkevičius, toje vietoje, kur buvo pradėta statyba, stovėjo nemažas kalnas su tuščiu lauku. Netoliese stovėjo tik vienas namas. Tikriausiai naujai iškilęs pastatas kažkuo priminė pilį ant kalno.
Prisijungę aludariai