Receptas / Bergschlösschen WIT - Nr.2
Informacija
Parametrai
OG:
1.045
|
|
FG:
1.009
|
|
ABV:
4.7 %
|
|
IBU:
8
|
|
EBC:
11
|
|
IBU/OG:
0.18
|
kartumo nėra, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Heidelberg salyklas | 2.0 | 1.850 | 40.2 | |
Kvietiniai dribsniai | 3.0 | 1.250 | 27.2 | |
BEST Kvietinis tamsus salyklas | 18.0 | 1.200 | 26.1 | |
Avižiniai dribsniai | 4.0 | 0.300 | 6.5 | |
4.600 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Perle (German) | 4.6 | 10 | 60 | |
Apelsinų žievelės (karčiosios) | 2.0 | 10 | 20 | |
Apelsinų žievelės (saldžiosios) | 0.0 | 10 | 20 | |
Kalendra (grūsta į virimo pabaigą) | 2.0 | 7 | 5 | |
37 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Kalnapilis WHITE (starteris) | 1000.0 | 80 |
Pastabos
Salinimas:
67°C - 80 min.
76°C -> out
Kalendrą sugrūdau grūstuvėje, dėjau į auštančią misą 5 min.
Bergschlöschen - senasis Kalnapilio daryklos pavadinimas. Ištrauka iš daryklos istorijos:
Buvo pastatytas trijų aukštų mūrinis namas ir dvi medinės ledainės. Daryklos pavadinimą sudarė du vokiški žodžiai: „berg“ – kalnas ir „schlöschen“ – pilis. Kaip rašė savo atsiminimuose Juozas Jurkevičius, toje vietoje, kur buvo pradėta statyba, stovėjo nemažas kalnas su tuščiu lauku. Netoliese stovėjo tik vienas namas. Tikriausiai naujai iškilęs pastatas kažkuo priminė pilį ant kalno.
67°C - 80 min.
76°C -> out
Kalendrą sugrūdau grūstuvėje, dėjau į auštančią misą 5 min.
Bergschlöschen - senasis Kalnapilio daryklos pavadinimas. Ištrauka iš daryklos istorijos:
Buvo pastatytas trijų aukštų mūrinis namas ir dvi medinės ledainės. Daryklos pavadinimą sudarė du vokiški žodžiai: „berg“ – kalnas ir „schlöschen“ – pilis. Kaip rašė savo atsiminimuose Juozas Jurkevičius, toje vietoje, kur buvo pradėta statyba, stovėjo nemažas kalnas su tuščiu lauku. Netoliese stovėjo tik vienas namas. Tikriausiai naujai iškilęs pastatas kažkuo priminė pilį ant kalno.