Receptas / Dienos alus
Informacija
Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
70 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. rugpjūčio 26 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. gruodžio 29 d.
Parametrai
OG:
1.055
|
|
FG:
1.008
|
|
ABV:
6.2 %
|
|
IBU:
24
|
|
EBC:
7
|
|
IBU/OG:
0.44
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Biržų pils | 3.0 | 4.000 | 78.0 | |
Kukurūzų dribsniai | 4.0 | 1.000 | 19.5 | |
Gliukozė (užgazavimui) | 0.0 | 0.130 | 2.5 | |
5.130 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Bramling Cross (U.K.) | 5.6 | 30 | 45 | |
Bramling Cross (U.K.) | 5.6 | 20 | 15 | |
Bramling Cross (U.K.) | 5.6 | 10 | 5 | |
60 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Lallemand Danstar Nottingham | 12.0 | 85 |
Pastabos
Salinimas:
50-53C 20min (be kukurūzų)
Kukurūzus pavirti 5-10min ir sudėti į salinimo indą
68C 60min
Užkaitint iki 76C, supilt į tekinimo indą. Tekinti 76C vandeniu.
Virti 60min
Mieles galima naudot bet kurias neutralias.
..... + 100gr laktozės pasaldinimui pilstant, nes labai jau sausas alus gavosi...
50-53C 20min (be kukurūzų)
Kukurūzus pavirti 5-10min ir sudėti į salinimo indą
68C 60min
Užkaitint iki 76C, supilt į tekinimo indą. Tekinti 76C vandeniu.
Virti 60min
Mieles galima naudot bet kurias neutralias.
..... + 100gr laktozės pasaldinimui pilstant, nes labai jau sausas alus gavosi...
Gytis
2012 m. Vasario 14 d.Dainius
2012 m. Kovo 7 d.