Informacija

Kiekis:
26 litrai
Efektyvumas:
75 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. rugpjūčio 29 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. rugpjūčio 29 d.

Parametrai

OG:
1.073
FG:
1.018
ABV:
7.2 %
IBU:
20
EBC:
24
IBU/OG:
0.27
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Kvietinis salyklas (šviesus) 3.0 3.500
Bazinis salyklas 3.0 3.000
Miuncheno salyklas 15.0 1.000
Karamelinis salyklas 135.1 0.700
      8.200

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Chinook 13.6 20 60
      20  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safbrew WB-06 12.0 75

Pastabos

Salinimas:
1 katilas | 2 katilas
------------------------------------------------------------
45C - 30min |
1/3 mentalo į 2 |
katilą |
------------------------------------------------------------
| Kaitinimas iki 63С
| 63C - 30min
| 63C -> 70C
| 70C - 15min
| Užvirinu, keliu atgal į 1kat.
------------------------------------------------------------
Abiejų dalių su- |
maišymas. Temp |
55С - 15min |
55C -> 65C |
65C - 30min |
1/3 mentalo į 2kat.|
------------------------------------------------------------
|65C -> 73C - 15min
|Užvirinu, keliu atgal į 1kat.
------------------------------------------------------------
Abiejų dalių su- |
maišymas. Temp |
75C - 15min |
------------------------------------------------------------

Komentarai

  • Naminis

    2012 m. Kovo 29 d.
    Labai skanus weizenbock :)
  • Modeslovas

    2012 m. Kovo 29 d.
    Baisiai idomu butu paragaut. Bo mano abu tamsus kvieciai gavos su kazkokiu kojniu skoniu )))) nors receptai tai ne kazi ka skirias )
    http://www.atvirasalus.lt/alus/receptas/797-Modbockis
    http://www.atvirasalus.lt/alus/receptas/794-Dukelisas
  • Žaldokas

    2012 m. Kovo 29 d.
    Būtų įdomu ir man. Naminis kantriai subrandinęs vienintelį butelaitį net iki dabar. Jo išpilstymo data 2011-09-10. Aš jį suvartojau per 2 savaites po išpilstymo. Dabar detalių neatsimenu, bet tikrai neblogas buvo jau iškarto. Jokių ten pašalinių skonių nebuvo.
    Tiesa mielių dėčiau dvigubai daugiau šį kartą, nes po 12 parų fermentacijos alus dar buvo
    "žaliokas".
  • Modeslovas

    2012 m. Kovo 29 d.
    Su maniškio alaus išlaikymu ner problemu )))). Turiu n litru )) kazkaip nesinori kojnikes )))
  • Žaldokas

    2012 m. Kovo 29 d.
    Na nežinau iš kur tos kojinės gali rastis. Principe priežastys gali būti kokios? Infekcija, netinkamas temperatūrinis rėžimas fermentacijos metu. Čia aišku nesiplečiant :) Bet kuriuo atveju tai greičiau ne recepto problema jei ingridientai naudojami normalūs (nepasenę/nesupeliję apyniai ir salyklas). Beje šitas alus nėra tamsus. Tamsūs kvietiniai man taip pat nepavyksta.
Prisijungę aludariai