Receptas / Bockelis kvietinio
Informacija
Kiekis:
26 litrai
Efektyvumas:
75 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. rugpjūčio 29 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. rugpjūčio 29 d.
Parametrai
OG:
1.073
|
|
FG:
1.018
|
|
ABV:
7.2 %
|
|
IBU:
20
|
|
EBC:
24
|
|
IBU/OG:
0.27
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Kvietinis salyklas (šviesus) | 3.0 | 3.500 | 42.7 | |
Bazinis salyklas | 3.0 | 3.000 | 36.6 | |
Miuncheno salyklas | 15.0 | 1.000 | 12.2 | |
Karamelinis salyklas | 135.1 | 0.700 | 8.5 | |
8.200 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safbrew WB-06 | 12.0 | 75 |
Pastabos
Salinimas:
1 katilas | 2 katilas
------------------------------------------------------------
45C - 30min |
1/3 mentalo į 2 |
katilą |
------------------------------------------------------------
| Kaitinimas iki 63С
| 63C - 30min
| 63C -> 70C
| 70C - 15min
| Užvirinu, keliu atgal į 1kat.
------------------------------------------------------------
Abiejų dalių su- |
maišymas. Temp |
55С - 15min |
55C -> 65C |
65C - 30min |
1/3 mentalo į 2kat.|
------------------------------------------------------------
|65C -> 73C - 15min
|Užvirinu, keliu atgal į 1kat.
------------------------------------------------------------
Abiejų dalių su- |
maišymas. Temp |
75C - 15min |
------------------------------------------------------------
1 katilas | 2 katilas
------------------------------------------------------------
45C - 30min |
1/3 mentalo į 2 |
katilą |
------------------------------------------------------------
| Kaitinimas iki 63С
| 63C - 30min
| 63C -> 70C
| 70C - 15min
| Užvirinu, keliu atgal į 1kat.
------------------------------------------------------------
Abiejų dalių su- |
maišymas. Temp |
55С - 15min |
55C -> 65C |
65C - 30min |
1/3 mentalo į 2kat.|
------------------------------------------------------------
|65C -> 73C - 15min
|Užvirinu, keliu atgal į 1kat.
------------------------------------------------------------
Abiejų dalių su- |
maišymas. Temp |
75C - 15min |
------------------------------------------------------------
Naminis
2012 m. Kovo 29 d.Modeslovas
2012 m. Kovo 29 d.http://www.atvirasalus.lt/alus/receptas/797-Modbockis
http://www.atvirasalus.lt/alus/receptas/794-Dukelisas
Žaldokas
2012 m. Kovo 29 d.Tiesa mielių dėčiau dvigubai daugiau šį kartą, nes po 12 parų fermentacijos alus dar buvo
"žaliokas".
Modeslovas
2012 m. Kovo 29 d.Žaldokas
2012 m. Kovo 29 d.