Receptas / Šviesusis elis (Joninių) 2014 06 22
Informacija
Kiekis:
21 litras
Efektyvumas:
80 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. birželio 16 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. rugsėjo 4 d.
Parametrai
OG:
1.050
|
|
FG:
1.010
|
|
ABV:
5.2 %
|
|
IBU:
20
|
|
EBC:
9
|
|
IBU/OG:
0.40
|
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Bazinis salyklas | 3.0 | 3.100 | 71.3 | |
Miuncheno salyklas | 15.0 | 0.600 | 13.8 | |
Avižiniai dribsniai | 4.0 | 0.200 | 4.6 | |
BEST Rūgštinis salyklas | 8.0 | 0.180 | 4.1 | |
CaraHell | 25.0 | 0.150 | 3.4 | |
cukrus | 3.0 | 0.120 | 2.8 | |
4.350 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Magnum | 13.1 | 5 | 60 | |
Tradition (German) | 6.0 | 8 | 50 | |
Cascade (U.S.) | 5.0 | 5 | 40 | |
Tradition (German) | 6.0 | 10 | 10 | |
Cascade (U.S.) | 5.0 | 20 | 5 | |
Cascade (U.S.) | 5.0 | 25 | 0 | |
73 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Safale US-05(56), I-os kartos 200g | 12.0 | 80 |
Pastabos
Dribsniai salinami atskirai 30min. 50C, po to supilami į puoda.
Salinimas:
45 - 5min.
55 - 5min.
65 - 60min.
73C - 30min.
78C - 10min. ir tekinimas
Airiška kerpena - 5 g. - 15 min.
Paskutinė porcija apyniu dedama atvesinant misa.
Burbuliavimas baigėsi - 2014 06 25
Perpylimas į kitą fermenterį nusodinimui - 2014 06 26
Pilstymas - 2014 06 28-29
Salinimas:
45 - 5min.
55 - 5min.
65 - 60min.
73C - 30min.
78C - 10min. ir tekinimas
Airiška kerpena - 5 g. - 15 min.
Paskutinė porcija apyniu dedama atvesinant misa.
Burbuliavimas baigėsi - 2014 06 25
Perpylimas į kitą fermenterį nusodinimui - 2014 06 26
Pilstymas - 2014 06 28-29
AJ
2014 m. Birželio 20 d.Rimantassp
2014 m. Birželio 20 d.AJ
2014 m. Birželio 20 d.- Virimo pabaigoj 30 g.
- Sausam apyniavimui 30 g.