Informacija

Kiekis:
21 litras
Efektyvumas:
80 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. birželio 16 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. rugsėjo 4 d.

Parametrai

OG:
1.050
FG:
1.010
ABV:
5.2 %
IBU:
20
EBC:
9
IBU/OG:
0.40
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 3.100
Miuncheno salyklas 15.0 0.600
Avižiniai dribsniai 4.0 0.200
BEST Rūgštinis salyklas 8.0 0.180
CaraHell 25.0 0.150
cukrus 3.0 0.120
      4.350

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Magnum 13.1 5 60
Tradition (German) 6.0 8 50
Cascade (U.S.) 5.0 5 40
Tradition (German) 6.0 10 10
Cascade (U.S.) 5.0 20 5
Cascade (U.S.) 5.0 25 0
      73  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale US-05(56), I-os kartos 200g 12.0 80

Pastabos

Dribsniai salinami atskirai 30min. 50C, po to supilami į puoda.
Salinimas:
45 - 5min.
55 - 5min.
65 - 60min.
73C - 30min.
78C - 10min. ir tekinimas
Airiška kerpena - 5 g. - 15 min.
Paskutinė porcija apyniu dedama atvesinant misa.
Burbuliavimas baigėsi - 2014 06 25
Perpylimas į kitą fermenterį nusodinimui - 2014 06 26
Pilstymas - 2014 06 28-29

Komentarai

  • AJ

    2014 m. Birželio 20 d.
    Nu tu tikrai ne iš dzūkijos Rimantai, apynius aromatui meti kaip suvalkietis, taupiai :))
  • Rimantassp

    2014 m. Birželio 20 d.
    Šiaip aš ne dzūkas, gimiau ir augau Žemaitijoje. Supratau tavo užuominą - padvigubinsiu Cascade kiekį aušinant misą :) Ar reikia, manai, dar labiau didinti kiekį?
  • AJ

    2014 m. Birželio 20 d.
    Aišku didink, bent jau:
    - Virimo pabaigoj 30 g.
    - Sausam apyniavimui 30 g.
Prisijungę aludariai