Informacija

Kiekis:
7 litrai
Efektyvumas:
57 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. birželio 19 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. birželio 26 d.

Parametrai

OG:
1.048
FG:
1.012
ABV:
4.7 %
IBU:
19
EBC:
12
IBU/OG:
0.39
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Kvietinis salyklas 4.0 1.050
Abrikosų piure 3.0 0.500
Bazinis salyklas 3.0 0.350
Kvietiniai dribsniai 3.0 0.140
BEST Aromatic salyklas 50.0 0.105
      2.145

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Saaz (Czech) 4.0 6 60
Mosaic 12.5 4 15
Mosaic 12.5 4 0
      14  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Munich 4.0 75

Pastabos

15 min - 50c
60 min - 67c
15 min - 74c
Į antrinę sutraiškyti abrikosai (be kauliukų). Virti 10 min. su vaniles ankštimi.

Komentarai

  • Artis

    2014 m. Birželio 19 d.
    Nežinau kiek laikyti abrikosus antrinėje. Ir prie kokios temperatūros? Gal turite patarimų?
  • Tomas

    2014 m. Birželio 20 d.
    Ne patarimas, bet faktas toks: kažkada dėjau 5% nuo alaus kiekio persikų į antrinę. Persikai buvo be kauliukų, susmulkinti gabalėliais ir užšaldyti. Palaikiau vieną savaitę. Temperatūra - kambario (apie 22). Rezultate - nei aš, nei ragavusieji jokių persikų užuominų aluje nerado. Gal tai lėmė maža patirtis, gal dar kas nors. Būtų įdomu sužinoti kaip tau gausis.
  • Artis

    2014 m. Birželio 26 d.
    Dėkui Tomai už feedback'ą. Juo pasinaudodamas sumažinau alaus ir padidinau abrikosų, kurių dabar gaunasi 4x daugiau nei pas tave :)
    Viriau kartu su vanilės ankštimi, kuri tikiuosi labai gerai derės prie abrikosų saldumo. Vaisius rinkau kuo labiau prinokusius. Alaus bazė pavyko visai neblogai, tad tikiuosi su abrikosais pokštų nebus ir galėsiu tau buteliuką perduoti. Ačiū dar karta.
Prisijungę aludariai