Informacija

Kiekis:
21 litras
Efektyvumas:
60 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. birželio 21 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. birželio 21 d.

Parametrai

OG:
1.052
FG:
1.013
ABV:
5.1 %
IBU:
33
EBC:
32
IBU/OG:
0.65
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 4.600
BEST Rūkytas salyklas 6.0 1.000
CaraCrystal 120.1 0.400
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate' 900.7 0.100
      6.100

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Chinook 13.3 16 60
Willamette 6.3 18 15
Willamette 6.3 18 0
      52  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Wyeast 1056: American Ale 12.0 75

Pastabos

kerpena 15g - 15 min
amerikietiško ąžuolo drožlės 100g - 3 dienos po fermentacijos pradžios

Receptas paimtas ir adaptuotas iš Greg Hughes knygos "Home Brew Beer" 130p.

Komentarai

  • greencore

    2018 m. Birželio 30 d.
    Žiauriai per daug dūminio salyklo. Toks jausmas, kad gertum dešrą.
  • AntaKalnietis

    2018 m. Liepos 9 d.
    Keista. Aš panašios salyklinės sudėties su dūminiu dariau, tik ne 1 kg, o 0,5 kg dėjau. Variantas atvirkštinis - nežinotum, kad dūminio dėta, tai ir "nesijaustų" jokio dūminio niuanso.
  • domaso

    2018 m. Liepos 13 d.
    Aš greitu metu į porterį žadu dėt 30-40% dūminio, tu čia mane išgąsdinai... :)
    (čia kiek peržiūrėjau, daug kas ir po 60-70% yra dėję ir sako, kad nelabai jaučiasi tas dūmas)
  • Peckelis

    2018 m. Liepos 17 d.
    Dūminis dūminiui nelygu. Svarbūs du kampai - skoninis: ar rūkyta durpėmis, ar medžiu (kokiu nors, daugiausia buku arba ažuolu, nors būna ir egzotikos) ir koks fenolių lygis. Principe, nors ir nėra tiesinės priklausomybės deklaruojamam fenolių kiekio skirtumui, bet verta skaičiuoti dūminių fenolių ppm`us litrui ar fermenteriui. Būna dūminis su 4-5 ppm fenolių, būna 45-50 ppm. Pamąstykit laisvalaikiu, operuodami kg arba % :)
Prisijungę aludariai