Informacija

Kiekis:
23 litrai
Efektyvumas:
67 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. birželio 23 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. liepos 2 d.

Parametrai

OG:
1.042
FG:
1.011
ABV:
4.0 %
IBU:
9
EBC:
10
IBU/OG:
0.20
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Heidelberg salyklas 2.0 1.850
BEST Kvietinis tamsus salyklas 18.0 1.200
Kvietiniai dribsniai (Maximiniai) 3.0 1.200
Avižiniai dribsniai 4.0 0.300
Gliukozė užgazavimui 0.0 0.140
      4.690

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Perle (German) 4.6 12 60
Apelsinų žievelės (saldžiosios) 0.0 15 20
Apelsinų žievelės (karčiosios) 2.0 10 20
Kalendra (grūsta į virimo pabaigą) 2.0 10 5
      47  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Kalnapilis WHITE (antros kartos) 300.0 73

Pastabos

Salinimas:
67°C - 80 min.
76°C -> out

Kalendrą sugrūdau grūstuvėje, dėjau į auštančią misą 5 min.

Dribsnius sudėjau į verdantį vandenį ir viriau 50 min. (tiek daug nereikia, užtenka 20-30 min.)

Bergschlöschen - senasis Kalnapilio daryklos pavadinimas. Ištrauka iš daryklos istorijos:
Buvo pastatytas trijų aukštų mūrinis namas ir dvi medinės ledainės. Daryklos pavadinimą sudarė du vokiški žodžiai: „berg“ – kalnas ir „schlöschen“ – pilis. Kaip rašė savo atsiminimuose Juozas Jurkevičius, toje vietoje, kur buvo pradėta statyba, stovėjo nemažas kalnas su tuščiu lauku. Netoliese stovėjo tik vienas namas. Tikriausiai naujai iškilęs pastatas kažkuo priminė pilį ant kalno.

Įvertinimai

Bendras įvertinimas:

8.0

(2 balsai)

Komentarai

  • GiN

    2014 m. Spalio 1 d.
    Tomai, ačiū už įvertinimą, aš tave įspėjau, kad alus savo piką jau praėjęs, todėl ir kūnas išnyko.
  • Tomas Žeimys

    2014 m. Spalio 2 d.
    Ok, lauksiu šviežios 4 versijos :)
Prisijungę aludariai