Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. birželio 25 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. birželio 25 d.

Parametrai

OG:
1.057
FG:
1.011
ABV:
6.0 %
IBU:
29
EBC:
8
IBU/OG:
0.51
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pilsen salyklas 4.0 5.000
Glikozė (užgazavimui) 0.0 0.120
Rūgštusis salyklas „Sauermalz“ 6.0 0.100
      5.220

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Fuggle (U.K.) 5.0 30 60
Fuggle (U.K.) 5.0 25 15
Fuggle (U.K.) 5.0 25 5
Fuggle (U.K.) 5.0 20 0
      100  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Nottingham 12.0 80

Pastabos

Eksperimentas!
Tema forume:
http://www.atvirasalus.lt/forum/topic.php?id=343&page=51#post-12916
10L - verdama iškart
10L - paliekama iki ryto (7-8 valandom) ir tik tada verdama

Apynius prisitaikom 10-čiai litrų

Numatoma bendra virimo data: 2014 rugpjūčio 15-17 dienomis
Pasikeitus aplinkybėm, data gali būti keičiama (privaloma suderint su Peckeliu ir/arba manim)

Komentarai

  • audryla

    2014 m. Rugpjūčio 17 d.
    Čia šian tekintą verdi?
  • Peckelis

    2014 m. Rugpjūčio 17 d.
    Jo, pastabose aprašiau detaliau. Ir dar. Naudojau ne pieno (rūgštųjį salyklą), o fosforo rūgštį, orientuojantis į 5.4 pH.
  • audryla

    2014 m. Rugpjūčio 17 d.
    Nu panaudojai, tą "švytinčią" rūgštį, tai panaudojai... neišgraibysi gi dabar :-)
  • Peckelis

    2014 m. Rugsėjo 7 d.
    Nagi, sakau, pasigirsiu. Savąją eksperimento pusę subuteliavau. O pirmi įspūdžiai tokie: kažkokių didelių skirtumų spalvoje ir aromate nematau, bet alus iš laikytos misos susifermentavo sausiau ir yra gal kažkiek mažesnio kūno. Bet čia reikia aklo testo ir kitų ragautojų, kad eliminuot šališkumo faktorių:)
  • audryla

    2014 m. Rugsėjo 7 d.
    Na manąją eksperimento dalį galėsiu išpilstyt geriausiu atveju tik antradienį (09.09.2014) :-(
Prisijungę aludariai