Informacija

Kiekis:
27 litrai
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. birželio 26 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. birželio 26 d.

Parametrai

OG:
1.083
FG:
1.021
ABV:
8.1 %
IBU:
36
EBC:
21
IBU/OG:
0.44
kartumas ir salyklo skonis subalansuotas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Viking malt pilsnerio salyklas 3.0 6.437
Cukrus 0.0 1.421
Tipple Pale Ale 6.0 1.293
Skrudintas miežių salyklas 'Black Dehusked' 1200.9 0.071
      9.222

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Brewer's Gold (German) 6.0 40 90
Hersbrucker (German) 4.0 40 60
Styrian Golding (Slovenia) 5.0 40 30
      120  

Komentarai

  • vcoolas

    2014 m. Liepos 30 d.  
    Pagrindinis dalykas tamsiuose stipriuose belgiskuose aluose yra tas, kad spalvai isgauti belgai naudoja tamsu cukraus sirupa ir beveik nenaudoja jokiu skrudintu grudu. Nes skrudinti grudai vis tiek palieka savo poskoni kurio nera belguose, netgi tie visi dehusked ar debittered. Tuo tarpu tamsus sirupas priduoda specifiniu skoniu ir aromatu, kurie kartu su belgiskomis mielemis ir padaro alu belgisku.

    Artimiausia ka matau savasalus yra http://www.savasalus.lt/lt/priedai-cukrus-kerpena-prieskoniai-./cukrus-gliukoze-laktoze-maltoze-ir-t.t./rudas-konditerinis-cukrus-500g.html, nors mano manymu sirupas butu daug geriau. Nezinau ar parduotuvese Lietuvoje galima rasti kokio tamsaus konditerinio sirupo, jei yra, galima butu pabandyti.
  • vcoolas

    2014 m. Liepos 30 d.
    Dar spalvai isgauti vietoje skrudintu gali pabandyti Special B, http://www.savasalus.lt/lt/salyklas/salyklas/karameliniai-salyklai/karamelinis-mieziu-salyklas-special-b-350-ebc-0-5-kg.html, tik nepersistenk. Nebus tas pats kas su sirupu, bet jau geriau
  • Justas_V

    2014 m. Liepos 31 d.
    O iš kur Viking malt salyklo gavai ar planuoji gauti? Nes man pavasari Savam aluje pasakė, kad šio salyklo neturi ir nebeturės.
  • Peckelis

    2014 m. Liepos 31 d.
    Mano du centai. Jei dar nevirei, o taikai į belgišką auksinį stiprųjį elį, palik tik Pilsnerį ir cukrų. Tiesa, kokias mieles naudosi? O jei jau tamsaus quadrupelio (pagal pavadinimą) norisi, tai daugmaž viską paaiškino Vcoolas. Gal tik pabandyčiau kokius 6-7% procentus cukraus tamsiai karamelizuot ir supilti į virimą. Pirktiniai konditeriniai tamsūs sirupai per šviesūs ir su druska paprastai:(, netinka.
  • Peckelis

    2014 m. Liepos 31 d.
    Kažin, ar verta su candi žaist (nors pabandyt galima būtų, kaip skiriasi, bet tada vieno virimo du alus reik daryt). Kodėl? Kai karamelizuoju, iš pradžių povaliai iki 95-97С kaitinu parūgštintą sirupą (invertuoju), o po kokio pusvalandžio keliu iki 156-158С ir laikau iki norimos spalvos.
Prisijungę aludariai