Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. liepos 6 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. rugsėjo 14 d.

Parametrai

OG:
1.061
FG:
1.016
ABV:
5.9 %
IBU:
68
EBC:
22
IBU/OG:
1.12
dominuoja apynių skonis

Apdovanojimai

  • Parodyk, ką gali 2014

    2014 m. gruodžio 13 d.
    Vieta: II
    Surinkti taškai: 40.30
  • Aludarių Taurė 2015

    2015 m. gegužės 1 d.
    Vieta: II
    Kategorija: Indijos Šviesusis Elis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pale Ale salyklas 7.0 4.800
CaraCrystal 120.1 0.450
Kvietiniai dribsniai 3.0 0.250
Rūgštusis salyklas „Sauermalz“ 6.0 0.240
      5.740

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Mosaic 12.5 25 30
Mosaic 12.5 25 15
Mosaic 12.5 25 10
Mosaic 12.5 25 5
Mosaic (II sausas apyniavimas 3 d.) 12.5 50 0
Mosaic (I sausas apyniavimas 3 d.) 12.5 50 0
Mosaic (flame out) 12.5 25 0
      225  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale US-05(56) 12.0 74

Įvertinimai

Bendras įvertinimas:

8.4

(1 balsas)

Komentarai

  • mkil

    2014 m. Rugpjūčio 26 d.
    Bėda ta, kad pas mane viskas į vieną sumalta, tad jau nebegaliu atskirti karamelinio ir dribsnių, paskubėjau nusipirkt, po to aiškintis..:)
    450 g karamelinio sakot per daug? nes rėmiausi amerikos forumais, ten daug sutikau receptų, kad karamelinio deda 1 paundą ant 5 galonų kiekio alaus, tad maždaug tiek ir pats primečiau..
    Dėl kvietinių dribsnių tik dėl standesnės putos dėjau, aš dažnai receptuose juos naudoju..:)
    O kaip žinoti kiek rūgštinio salyklo įdėti, kokį kiekį? Nes net neįsivaizduoju dėl vandens kietumo, mažai žinių turiu kaip paruošti tinkamai vandenį.. Vandenį naudosiu Alytaus vandentiekio, gal kas susidūręs su Dzūkijos vandenimis?:)
    Gal dar pridėti papildomai Miuncheno kokia 500 g? ar geriau nemaišyt per daug..?:)
  • AJ

    2014 m. Rugpjūčio 26 d.
    Normalus čia tas receptas, vistiek apynys čia labiausiai jausis. Tik rūgštaus aišku įmesk.
    Kad jau Alytuj verdi, tai norėčiau buteliuką rezervuoti :)
  • Artis

    2014 m. Rugpjūčio 26 d.
    @mkil
    Normalus receptas. Jei jau viskas susimalta, tai nieko ir nekeisk.
  • Artis

    2014 m. Rugpjūčio 26 d.
    Baigiant tema: dažnu atveju IPA gražia standžia puta gauna iš apynių, kurie turi dideli AA, tad nebūtina dėl to naudoti kviečio:
    Addition of high alpha hops - which will increase bitterness, but also increas isohumulones that enhance head retention
  • mkil

    2014 m. Rugpjūčio 27 d.
    Pridėjau rūgštinio salyklo ir ryt verdu.
    Rezervacija priimta:)
Prisijungę aludariai