Informacija

Kiekis:
22 litrai
Efektyvumas:
79 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. liepos 12 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. lapkričio 29 d.

Parametrai

OG:
1.046
FG:
1.012
ABV:
4.4 %
IBU:
14
EBC:
6
IBU/OG:
0.31
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pilsen salyklas 4.0 2.000
BEST Kvietinis salyklas 4.0 1.540
BEST Spelta salyklas 4.0 0.530
      4.070

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Saphir (German) 3.8 30 60
Saphir (German) 3.8 30 0
      60  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Wyeast 3638: Bavarian Wheat 100.0 73

Pastabos

Chemija - Ca 105, Mg 17, Na 10, Cl 51, SO4 75. RA 102
Vanduo čiaupo + 3 g CaCl + 2 g gipso. Dar 5.4 ml 85% fosforo r. salinimui (15 ltr.) ir 4.4 ml tekinimui (18 ltr.).
Salinimas 10 min 50C, 20 min 64C, keliam iki 74C 30 min, keliam iki 77C ir tekinam. Gaunam 27 ltr.
Vėsinam iki 23C, užduodam mieles, fermentacija 18C. Baigiantis aktyviai fermentacijai arba FG esant apie 1.020, keliam iki 23-24C ir tokioj baigiam.
Prisijungę aludariai