Receptas / Kviečiam III
Informacija
Parametrai
OG:
1.046
|
|
FG:
1.012
|
|
ABV:
4.4 %
|
|
IBU:
14
|
|
EBC:
6
|
|
IBU/OG:
0.31
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
BEST Pilsen salyklas | 4.0 | 2.000 | 49.1 | |
BEST Kvietinis salyklas | 4.0 | 1.540 | 37.8 | |
BEST Spelta salyklas | 4.0 | 0.530 | 13.0 | |
4.070 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Saphir (German) | 3.8 | 30 | 60 | |
Saphir (German) | 3.8 | 30 | 0 | |
60 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
Wyeast 3638: Bavarian Wheat | 100.0 | 73 |
Pastabos
Chemija - Ca 105, Mg 17, Na 10, Cl 51, SO4 75. RA 102
Vanduo čiaupo + 3 g CaCl + 2 g gipso. Dar 5.4 ml 85% fosforo r. salinimui (15 ltr.) ir 4.4 ml tekinimui (18 ltr.).
Salinimas 10 min 50C, 20 min 64C, keliam iki 74C 30 min, keliam iki 77C ir tekinam. Gaunam 27 ltr.
Vėsinam iki 23C, užduodam mieles, fermentacija 18C. Baigiantis aktyviai fermentacijai arba FG esant apie 1.020, keliam iki 23-24C ir tokioj baigiam.
Vanduo čiaupo + 3 g CaCl + 2 g gipso. Dar 5.4 ml 85% fosforo r. salinimui (15 ltr.) ir 4.4 ml tekinimui (18 ltr.).
Salinimas 10 min 50C, 20 min 64C, keliam iki 74C 30 min, keliam iki 77C ir tekinam. Gaunam 27 ltr.
Vėsinam iki 23C, užduodam mieles, fermentacija 18C. Baigiantis aktyviai fermentacijai arba FG esant apie 1.020, keliam iki 23-24C ir tokioj baigiam.