Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
77 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. rugpjūčio 13 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. lapkričio 13 d.

Parametrai

OG:
1.053
FG:
1.007
ABV:
5.9 %
IBU:
20
EBC:
26
IBU/OG:
0.37
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Vienos salyklas 7.0 3.000
Kukurūzų dribsniai 2.0 0.500
Nesalykliniai kviečiai 3.0 0.300
BEST Pilsen salyklas 4.0 0.250
Special B 400.3 0.200
CaraBelge 35.0 0.200
      4.450

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Styrian Golding (Slovenia) 2.2 25 70
Styrian Golding (Slovenia) 2.2 40 60
      65  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
WLP665 Flemish Ale Blend 120.0 86

Pastabos

Calcium: 114.0, Magnesium: 10.0, Sodium: 125.0, Sulfate: 145.0, Chloride: 139.0, Bicarbonate: 370.0. Čia tipo Vakarų Flandrijos vanduo. Manasis - 64/17/10/19/19/258.
Bandom "taisyti" - čiaupo/RO 60/40 + 8 gipso, 5 druskos, 3 CaCl, 8 sodos ir 83 ml 10% r. tekinimui. Vandens 30 ltr. - 12/18.
Jei tik čiaupo - 7 gipso, 6 druskos, 4 sodos ir 70ml 10% r. salinimui bei 63 ml tekinimui.

Salinimas. Kukurūzų dribsniai ir nesalykliniai kviečiai salinam 10 min. 50C vandenyje, pridedant Pils salyklą ir keliam iki 64C 30 min. Vienos salyklui 10 min. 50C, 30 min. 63C, pridedant dribsnius ir Co, 40 min. 74C, pridedant karamelinius. Tekinam 80C vandeniu.

Komentarai

  • Peckelis

    2014 m. Rugpjūčio 18 d.
    Komentarai ir patarimai laukiami:)
  • audryla

    2014 m. Rugpjūčio 19 d.
    Kukurūzų dribsnius pavirčiau kokių 10min. Beje WhiteLabs iš už... užsisakinėjai? Ar čia jau kas prekiauja?
  • Peckelis

    2014 m. Rugpjūčio 19 d.
    Dėl to virimo net nežinau. Kukurūzų krakmolo želatinizacija vyksta apytiksliai muo 62C iki 77C, kviečių - nuo 52C iki 66C. Prie 65C abu pakliūva į ribas. Principe virimas padeda želatinizuotis tik miežių smulkiosioms granulėms.
    Gal dar yra kas nors, be želatinizacijos, dėl ko verta virti?
    WLP užsisakinėjau. Kad kas prekiautų Lietuvoje, nežinau.
  • audryla

    2014 m. Rugpjūčio 19 d.
    http://www.savasalus.lt/lt/salyklas/salyklas/dribsniai/brewferm-kukuruzu-dribsniai-1-kg.html">Šituos aš visada verdu, o štai http://www.kelloggs.com/en_US/KelloggrsquosCornFlakes.html">šituos tik salinu, bet taip darau aš, kiti gal kaip kitaip daro...
  • Peckelis

    2015 m. Gruodžio 10 d.
    Po netrumpo laukimo išpilstytas. Kvepia pasakiškai. Link medaus, tropinių vaisių pakrypęs...
Prisijungę aludariai