Receptas / El magnifico
Informacija
Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
77 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. rugpjūčio 13 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. lapkričio 13 d.
Parametrai
OG:
1.053
|
|
FG:
1.007
|
|
ABV:
5.9 %
|
|
IBU:
20
|
|
EBC:
26
|
|
IBU/OG:
0.37
|
jaučiami apyniai, dominuoja salyklas
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Vienos salyklas | 7.0 | 3.000 | 67.4 | |
Kukurūzų dribsniai | 2.0 | 0.500 | 11.2 | |
Nesalykliniai kviečiai | 3.0 | 0.300 | 6.7 | |
BEST Pilsen salyklas | 4.0 | 0.250 | 5.6 | |
Special B | 400.3 | 0.200 | 4.5 | |
CaraBelge | 35.0 | 0.200 | 4.5 | |
4.450 |
Apyniai
Pavadinimas | AA (%) | Kiekis (g) | Laikas | |
---|---|---|---|---|
Styrian Golding (Slovenia) | 2.2 | 25 | 70 | |
Styrian Golding (Slovenia) | 2.2 | 40 | 60 | |
65 |
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
WLP665 Flemish Ale Blend | 120.0 | 86 |
Pastabos
Calcium: 114.0, Magnesium: 10.0, Sodium: 125.0, Sulfate: 145.0, Chloride: 139.0, Bicarbonate: 370.0. Čia tipo Vakarų Flandrijos vanduo. Manasis - 64/17/10/19/19/258.
Bandom "taisyti" - čiaupo/RO 60/40 + 8 gipso, 5 druskos, 3 CaCl, 8 sodos ir 83 ml 10% r. tekinimui. Vandens 30 ltr. - 12/18.
Jei tik čiaupo - 7 gipso, 6 druskos, 4 sodos ir 70ml 10% r. salinimui bei 63 ml tekinimui.
Salinimas. Kukurūzų dribsniai ir nesalykliniai kviečiai salinam 10 min. 50C vandenyje, pridedant Pils salyklą ir keliam iki 64C 30 min. Vienos salyklui 10 min. 50C, 30 min. 63C, pridedant dribsnius ir Co, 40 min. 74C, pridedant karamelinius. Tekinam 80C vandeniu.
Bandom "taisyti" - čiaupo/RO 60/40 + 8 gipso, 5 druskos, 3 CaCl, 8 sodos ir 83 ml 10% r. tekinimui. Vandens 30 ltr. - 12/18.
Jei tik čiaupo - 7 gipso, 6 druskos, 4 sodos ir 70ml 10% r. salinimui bei 63 ml tekinimui.
Salinimas. Kukurūzų dribsniai ir nesalykliniai kviečiai salinam 10 min. 50C vandenyje, pridedant Pils salyklą ir keliam iki 64C 30 min. Vienos salyklui 10 min. 50C, 30 min. 63C, pridedant dribsnius ir Co, 40 min. 74C, pridedant karamelinius. Tekinam 80C vandeniu.
Peckelis
2014 m. Rugpjūčio 18 d.audryla
2014 m. Rugpjūčio 19 d.Peckelis
2014 m. Rugpjūčio 19 d.Gal dar yra kas nors, be želatinizacijos, dėl ko verta virti?
WLP užsisakinėjau. Kad kas prekiautų Lietuvoje, nežinau.
audryla
2014 m. Rugpjūčio 19 d.Peckelis
2015 m. Gruodžio 10 d.