Informacija

Kiekis:
20 litrų
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. rugpjūčio 25 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. rugpjūčio 30 d.

Parametrai

OG:
1.062
FG:
1.012
ABV:
6.5 %
IBU:
68
EBC:
21
IBU/OG:
1.10
dominuoja apynių skonis

Žymos

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Pearl Pale Ale 6.0 4.500
Vienos salyklas 7.0 0.800
CaraCrystal 120.1 0.400
Miežiniai dribsniai 3.0 0.100
      5.800

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Columbus 12.0 30 60
Citra 15.0 10 15
Amarillo 8.0 20 15
Amarillo 8.0 20 5
Citra 15.0 10 5
Citra 15.0 10 0
Citra 15.0 15 0
Amarillo 8.0 20 0
Amarillo 8.0 30 0
      165  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Nottingham 11.0 80

Pastabos

Salinimas (3l/kg):
53°c - 10min;
68°c - 60min;
78°c - 10min;
Likus 15 min iki virimo pabaigos - 6g kerpenos.

Tekinimas batch sparge metodu.
Pirminė fermentacija: 7d.
Antrinė fermentacija: 7d. (kartu dedami apyniai sausam apyniavimui)

Komentarai

  • Pawka

    2014 m. Rugpjūčio 27 d.
    Ne pirma mano čia, o kartumą toleruoju. Pirmosios IBU buvo 98 - buvo labai puiki :-) Columbus tiesiog turiu atsargoj, todėl ir naudoju.
  • Peckelis

    2014 m. Rugpjūčio 27 d.
    Paskutinį dėjimą prie 0 minučių arba mažinčiau, arba visai nedėčiau, nukreipdamas sausam apyniavimui. Kas dėl kartumo, ne pats IBU, o IBU/OG santykis svarbiau. Skaičiuoklėje pas patį efektyvumas tik 0.6, tai jei pavyks pasiekti geresnį, dabartinis 0.98 mažės ir kartumo pojūtis taip pat.
  • Pawka

    2014 m. Rugpjūčio 27 d.
    Paskutinis dėjimas buvo skirtas sausam apyniavimui po 7d. Pataisiau, kad būtų aiškiau, nes bardakas buvo. Pasiekus geresnį efektyvumą planuoju pripilti vandens, kad išlaikyčiau tuos pačius parametrus. Kiek žinau dėl to problemų neturėtų būti?
  • Peckelis

    2014 m. Rugpjūčio 27 d.
    Geriau virimo metu papildyt "budinčiu" trečioku (visiškos pabaigos ištekinta misa), nes grynas vanduo mažina kūną, o su tavo baziniu ir salinimo temperatūra kūną pravartu pasaugoti:)
  • Pawka

    2014 m. Rugpjūčio 27 d.
    Turėsiu omeny. Ačiū!
Prisijungę aludariai