Informacija

Kiekis:
27 litrai
Efektyvumas:
70 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. rugpjūčio 26 d.
Receptas modifikuotas:
2015 m. liepos 5 d.

Parametrai

OG:
1.061
FG:
1.012
ABV:
6.4 %
IBU:
71
EBC:
18
IBU/OG:
1.16
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
BEST Pale Ale salyklas 6.0 7.300
CaraAmber 60.0 0.250
BEST Special X salyklas 350.3 0.080
      7.630

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
El Dorado 14.5 12 60
El Dorado 14.5 12 50
El Dorado 14.5 12 40
El Dorado 14.5 12 30
El Dorado 14.5 12 20
El Dorado 14.5 12 10
El Dorado 14.5 12 0
El Dorado 14.5 15 0
      99  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Lallemand Danstar Nottingham 12.0 80

Komentarai

  • AJ

    2014 m. Rugpjūčio 30 d.
    Jeigu dar nevirei, tai ir nevirk su vienu El Dorado apyniu. Nelabai tik su juo vienu gausis skanus apyniuotis. Bandžiau - žinau. Įmesk kokių aromatinių apynių pabaigoje ir sausam apyniavimui.
  • traskis

    2014 m. Rugpjūčio 30 d.
    Įdomu kas negerai vien su El Dorado AJ',gal per mažai buvo dėta bandyme,jei kokį 200gr įmest ant 20ltr,kas negerai kažin?
  • AJ

    2014 m. Rugpjūčio 30 d.
    Pas mane mažiau IBU buvo, bet pats El Dordado apynys vienas nieko įdomaus nesukuria. Jį reikia su kitu pamaišyt. Bet gali ir nemaišyt, gi nieks nedraudžia :)
  • vidmantask

    2014 m. Rugpjūčio 30 d.
    O man kaip tik, El Dorado sausam apyniavimui yra super. Taip kad kol pats nepabandysi, nesužinosi ;-)
  • Alfredas

    2014 m. Rugsėjo 1 d.  
    Dėkui už komentarus ir pasiūlymus.

    Salyklus pakoregavau pagal Peckelio rekomendacijas. Dar kartą dėkui.

    Na o dėl apynių, tai visgi virsiu singlehopą. Pirmą kartą naudodamas apynį stengiuosiu jo nemaišyti su kitais, na, o IPA turbūt geriausias būdas su apyniu susipažinti. Be to, vartoti jį planuoju pavasariop, tai bus laiko skoniui ir kvapui susibalansuoti.

    Pagaliau mano patirtis rodo, kad dar nebuvo rezultato, kuris būtų negeriamas :).
Prisijungę aludariai