Receptas / Šokolado metai
Informacija
Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
65 %
Stilius:
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. rugsėjo 16 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. spalio 6 d.
Parametrai
OG:
1.060
|
|
FG:
1.014
|
|
ABV:
6.0 %
|
|
IBU:
51
|
|
EBC:
88
|
|
IBU/OG:
0.84
|
dominuoja apynių skonis
|
Fermentuojamos medžiagos
Pavadinimas | Spalva (EBC) | Kiekis (kg) | Kiekis (%) | |
---|---|---|---|---|
Marris Otter | 6.0 | 6.000 | 77.4 | |
BEST Chocolate salyklas | 900.7 | 0.500 | 6.5 | |
Avižiniai dribsniai | 4.0 | 0.500 | 6.5 | |
Crystal Malt | 150.1 | 0.300 | 3.9 | |
Skrudintas miežių salyklas 'Black Dehusked' | 1200.9 | 0.250 | 3.2 | |
Rūgštusis salyklas „Sauermalz“ | 6.0 | 0.200 | 2.6 | |
7.750 |
Apyniai
Mielės
Pavadinimas | Kiekis (g) | Atenuacija (%) | |
---|---|---|---|
M07 British Ale | 12.0 | 76 |
Pastabos
Dribsniai paverdami 30 min, šiek tiek ataušta ir dedama į salinimą. Salinimas 68C temperatūroje 1 val.
Į antrinę:
- 200g. 100% kakavos šokolado drožlių
- 80g. šalto "mirkymo" kavos (200-300ml verdančio vandenį atvėsinti, užpilti kavą, palikti šaldytuve parai, nukošti). Kava "Chiriqui" iš "Šviežios kavos"
Į antrinę:
- 200g. 100% kakavos šokolado drožlių
- 80g. šalto "mirkymo" kavos (200-300ml verdančio vandenį atvėsinti, užpilti kavą, palikti šaldytuve parai, nukošti). Kava "Chiriqui" iš "Šviežios kavos"