Informacija

Kiekis:
34 litrai
Efektyvumas:
71 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2014 m. rugsėjo 17 d.
Receptas modifikuotas:
2014 m. gruodžio 13 d.

Parametrai

OG:
1.064
FG:
1.017
ABV:
6.2 %
IBU:
63
EBC:
64
IBU/OG:
0.97
dominuoja apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Marris Otter 6.0 6.000
Miežiniai dribsniai 3.0 1.950
Skrudintas miežių salyklas 'Biscuit' 50.0 0.675
Kvietiniai dribsniai 3.0 0.675
Skrudintas kviečių salyklas 900.7 0.525
BEST Caramel Light salyklas 30.0 0.300
BEST Caramel Amber salyklas 70.1 0.300
Skrudintas miežių salyklas 'Chocolate' 900.7 0.150
      10.575

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Challenger (U.K.) 7.0 150 60
      150  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Wyeast 1084: Irish Ale 18.0 73

Pastabos

2kg moliūgo,2 vanilės pupelės tik išvirus (šaukštelis cinamono, 0,5 imbiero, 1/4 kvapniųjų pipirų, 0,5 muskato)ir 100g kakavos į antrinę,

Komentarai

  • Gytis

    2014 m. Gruodžio 15 d.
    64-65 60min ir duoda sausumą.
  • Gytis

    2014 m. Gruodžio 15 d.
    Bandyk 30 min 64-65, ir 30-40 min 70-72. Bet čia turbūt tas tavo su prieskoniais, kur šeštadienį buvo? Mano skoniui ten viskas gerai.
  • Zalvarinis

    2014 m. Gruodžio 15 d.
    Taip tas, bet 4-5 vertinimo formose parašyta per mažai kūno. Plius jei gerai pamenu ir aludarių taurėj pateiktas stoutas ir elis buvo vertinimo kortelėse su komentaru, kad per mažai kūno.
  • Peckelis

    2014 m. Gruodžio 15 d.
    Tai jei taip salini, ko daugiau nori laukt?
    Kas dėl temperatūrų apie 65C, tai ten labai jautru (nu tokia jau mano asmeninė patirtis). Ant viryklės man grybavosi savo laiku pikčiau Dzūkijos girių:)
  • Peckelis

    2014 m. Gruodžio 15 d.
    Ė-ėė, Dzūkijos girios čia tik tarp kitko, gerbtinasai:DD
    O grybavosi reiškia, kad norėdamas temperatūrą išlaikyti bent 15 min +-0.5C, ant viryklės to nesugebu. Reikalinga slėpti po "papacha":)
Prisijungę aludariai