Informacija

Kiekis:
25 litrai
Efektyvumas:
87 %
Aludaris:
Receptas sukurtas:
2011 m. rugsėjo 21 d.
Receptas modifikuotas:
2011 m. spalio 2 d.

Parametrai

OG:
1.049
FG:
1.010
ABV:
5.1 %
IBU:
33
EBC:
79
IBU/OG:
0.67
ryškus apynių skonis

Fermentuojamos medžiagos

Pavadinimas Spalva (EBC) Kiekis (kg)
Bazinis salyklas 3.0 3.200
Avižiniai dribsniai 1.0 1.600
Skrudinti miežiai 1000.8 0.700
      5.500

Apyniai

Pavadinimas AA (%) Kiekis (g) Laikas
Northern Brewer (German) 10.0 35 60
      35  

Mielės

Pavadinimas Kiekis (g) Atenuacija (%)
Safale S-04 12.0 80

Pastabos

dribsnius paviriau.

42C - 20min. > 62C - 60min. > 70C - 10min.

Komentarai

  • GiN

    2011 m. Lapkričio 12 d.
    Man irgi šiek tiek daugokai dūmo ar tai to skrudinto skonio. Gal reiktų dar paragauti švaria burna, nes kai ragauji kelioliktą, gali visai kitai atrodyti. Šiaip tai patiko.
  • Giords

    2011 m. Lapkričio 13 d.
    Akivaizdus įrodymas, kad "dėl skonio nesiginčijama" - Rūncei dūmo nesijaučia, mes VAK'e turbūt priėjom vieningos nuomonės, kad dūmas jaučiasi, ir gana stipriai. Paragaut buvo įdomu.
  • runce

    2011 m. Lapkričio 13 d.
    dėl to šitą ir pateikiau, kad nedaug kas su avižiniais dribsniais daro, o čia nepagailėjau gero procento :) visiem nauda paragaut. dabar kaip tik ir geriu jį, iš kur ten tas dūmas, sunku pasakyt, man nesijaučia
  • Zydrius

    2011 m. Lapkričio 13 d.
    kovo mėn. ragavimui ir diskusijoms. pašėlęs kolkas skonis
  • Dainius

    2011 m. Gruodžio 6 d.
    Dūmai tikrai jaučiami. Jėga, gerčiau daug ir godžiai :)
Prisijungę aludariai